Whatsapp'ta erişim sorunu

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp çöktü. Meta sözcüsü sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevrimiçi mesajlaşma ve haberleşme platformu Whatsapp'ta erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla grup mesajlarının iletilmediğini ifade ederken, kişiler arası yazışmalarda mesajlar 'tek tik' şeklinde kalıyor. Saat 10:00'da başlayan erişim sorununun ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor.

Whatsapp'ın bağlı olduğu şirket Meta'dan açıklama geldi. Meta’nın sözcüsü, “Şu an kullanıcıların mesaj göndermede yaşadığı sorunların farkındayız. Şu an WhatsApp’ı herkes için olabildiği kadar hızlıca çözmek ve sistemi geri getirmek üzere çalışıyoruz” dedi.

Whatsapp'ın çöküşü Twitter'da da en çok konuşulanlar arasına girdi.

BAKAN YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Whatsapp'ın çökmesi üzerine açıklama yaptı. Sayan "Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" ifadesini kullandı ve şirketin sorumluluğu olduğunu söyledi. Sayan "Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT’lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz. Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz" mesajlarını paylaştı.

(HABER MERKEZİ)