Waters'dan Eurovision'a çağrı: Soykırım yanlıştır, İsrail men edilmeli

Roger Waters, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'in Eurovision, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edilmesi gerektiğini ifade etti.

Fotoğraf (Arşiv): Roger Waters (solda), Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Pedro (sağda)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in "Eurovision'dan men edilmesi" tartışmalarına, Pink Floyd'un basçısı ve solisti Roger Waters da katıldı.

İsrail'in yarışmaya "October Rain" (Ekim Yağmuru) şarkısı ile katılacağı ve şarkının 7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'na göndermeler içereceği söylentilerinin ardından İsrail, Eurovision'da yarışacak şarkılarının sansürlenmesi durumunda yarışmadan çekileceğini açıkladı. 

İsrail'in açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Waters, İsrail'in Eurovision'dan men edilmesi gerektiğini savundu. 

'SOYKIRIM YANLIŞTIR'

Waters, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasının yanı sıra FIFA ve UEFA'ya da "men" çağrısı yaptı. 

Waters paylaşımında, "İyi ki kurtulduk İsrail zaten Eurovision'dan men edilmeli. İsrail FIFA ve UEFA'dan da men edilmeli! SOYKIRIM YANLIŞTIR!" ifadelerini kullandı.

 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)