Washington Post: Biden bu hafta iklim acil durumu ilan edebilir

Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Biden'ın iklim krizine önlem amacıyla karbon emisyonlarının azaltılmasını içeren iklim acil durumu ilan etmeye hazırlandığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ve Avrupa ülkelerinde son haftalarda etkili olan aşırı sıcak hava dalgası ve orman yangınları nedeniyle kırmızı alarm verilirken buna bağlı olarak iklim acil durumu ilan edilmesi de gündemde. ABD Başkanı Joe Biden'ın bu hafta iklim acil durum ilanı yapabileceği duyuruldu.

Washington Post'un haberine göre, Biden'ın karbon emisyonlarını azaltma ve daha temiz enerji üretme gücü hedefi içeren bir iklim acil durumu ilan etmeye hazırlandığı belirtildi. Gazeteye konuşan isimsiz Beyaz Saray yetkilileri, "Biden'ın, Senato'nun iklim kriziyle mücadele ve temiz enerjiyi güçlendirmek için harekete geçmemesi halinde bütün seçenekleri değerlendirdiği" bilgisi verdi. Yetkililer, Biden'ın bu konuda henüz karar vermediğini de ifade etti. 

Haberde, Demokratların iklim kriziyle mücadele için milyarlarca dolarlık ekonomi paketi kabul edilmesine hazırlandığı, Senatör Joe Manchin'in söz konusu paketi desteklemeyeceğini açıklaması üzerine parti içerisinde tartışmaların yaşandığı aktarıldı. Biyolojik Çeşitlilik Merkezi'nden ise Biden'a iklim acil durum ilan edilmesi çağrısı yapıldı. (DIŞ HABERLER)