Vučić: Barış ve istikrarı korumak için Brüksel'e gitmeyi planlıyorum

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vučić, Brüksel'de 18 Ağustos'ta Kosova Başbakanı Kurti'yle yapacağı görüşmeyle ilgili "Barış ve istikrarı korumak için Brüksel'e gitmeyi planlıyorum" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, Kosovalı Sırplara kimlik ve plaka dayatması geriliminin ardından ilk kez Kosova Başbakanı Albin Kurti'yle bir araya gelecek. Vučić, 18 Ağustos'ta Brüksel'de yapılması planlanan görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada "Barış ve istikrarı korumak için Brüksel'e gitmeyi planlıyorum" dedi.

"Kimseyi tehdit etmiyoruz. 1999 BM Güvenlik Konseyi Kararı ve 2013 Brüksel Anlaşması da dahil olmak üzere uluslararası kurallara ve uluslararası kamu hukuku normlarına saygı gösterilmesini sağlamak istiyoruz" diyen Vučić, Kosova'da Sırp Belediyeler Topluluğu kurulmasıyla ilgilendiğini de sözlerine ekledi.  

Vučić, Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD yönetiminin Batı Balkanlar özel temsilcisi Gabriel Escobar ile görüşeceğini de belirtti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, geçen ay Kosova ve Sırbistan arasında gerilimin artmasının ardından taraflara Brüksel'de bir araya gelmesi çağrısı yapmıştı. (DIŞ HABERLER)