Volkan patlamasında ölen dağcı sayısı 23'e yükseldi

Sumatra Adası'ndaki Marapi Yanardağı'ndaki patlamaya tırmanış sırasında yakalanan 75 dağcıdan 23'üncünün cansız bedenine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'da Sumatra Adası'nın batısındaki Marapi Yanardağı'nda 3 Aralık'tan bu yana meydana gelen patlamalar nedeniyle hayatını kaybeden dağcı sayısı 23'e yükseldi.

BBC’nin aktardığına göre Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansından yapılan açıklamada, aranan kayıp dağcılardan sonuncusunun cansız bedenine bugün ulaşıldığı duyuruldu.

Batı Sumatra Eyaleti Arama ve Kurtarma Ofisi Başkanı Abdul Malik ise şu anda cansız bedeni tahliye aşamasında olduklarını açıkladı.

3 Aralık'tan bu yana yanardağda meydana gelen patlamalar ve hareketlilik nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, kayıp son dağcının cesedinin bulunmasıyla 23'ye yükseldi.

Kaybolan dağcıları arama kurtarma faaliyetleri güvenlik endişeleri nedeniyle askıya alınmış ancak dün tekrar başlatılmıştı.

Ülkedeki Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi, 3 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Marapi Yanardağı'nın yaklaşık 3 kilometre yüksekliğe kül püskürttüğünü, sıcak kül bulutlarının kuzeye ilerlediğini bildirmişti.

Yetkililerin, ocaktan bu yana aktif olan Marapi Yanardağı'nı, hareketliliklerin artması nedeniyle birkaç haftadır "yakından takip ettiği" ifade edilmişti.

Eyaletin başkenti Padang'daki yerel Arama ve Kurtarma Ofisi yetkilisi Hari Agustian da 2 Aralık'ta dağa tırmanmaya başlayan yaklaşık 75 dağcıdan 52'sinin kurtarıldığını, bunlardan 8'inin patlamalar sonucu bedenlerinde oluşan yanıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu.

"Pasifik ateş çemberi" deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya'da 130 aktif yanardağ bulunuyor. (HABER MERKEZİ)