Volkan Bahçekapılı: Buse Terim ve Fatih Terim'in de bu fona para yatırdığını söyledi

Seçil Erzan'a 4 milyon 292 bin dolar veren Emre Belözoğlu ve aracı olan Volkan Bahçekapılı savcılığa verdikleri ifadelerde fon vaadine nasıl ikna olduklarını ve ne kadar yatırdıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu toplam 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davası kamuoyunda gündem olmaya devam ediyor.

t24'ten İlhan Çelik'in haberine göre; davanın müştekilerinden Buse Terim Bahçekapılı'nın eşi Volkan Bahçekapılı ve kuzeni eski futbolcu ve teknik direktör Emre Belözoğlu, savcılığa verdikleri ifadelerde nasıl ikna olduklarını ve ne kadar yatırdıklarını açıkladı.

Emre Belözoğlu, söz konusu fondan aynı zamanda kuzeni olan, Buse Terim’in eşi Volkan Bahçekapılı aracılığıyla haberdar oldu. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Mehmet Erdoğdu isimleri üzerinden bankanın güvencesi nedeniyle ikna olduğunu söyleyen Belözoğlu, “Bu zamana kadar vermiş olduğum hiçbir parayı geri alamadım” dedi. Belözoğlu’nun parasının 2 milyon 892 bin dolarını elden Denizbank şubesi ve kendi ofisinde iki parça halinde teslim eden Volkan Bahçekapılı da ifadesinde Seçil Erzan için, “Kendisi Denizbank Şube Müdürüdür, bir samimiyetim olmamakla birlikte genelde ailemden bazı kişiler ile bankacılık hususunda ilgilendiği için ben de kendisine bu anlamda güveniyordum” dedi.

Erzan’ın kendisine Fatih Terim’in de fonda olduğunu söylediğini belirten Bahçekapılı’nın ifadesine göre eşi Buse Terim Bahçekapılı'nın yatırımından da haberdardı. Söz konusu fondan bahsettiği kuzeni Belözoğlu’nun parasını elden Seçil Erzan’a bizzat kendisi veren Bahçekapılı, üç adet Denizbank A.Ş.'ye ait kaşe basılı ve ıslak imzalı belge aldığını söyledi. Bahçekapılı, söz konusu belgelerde müdür yardımcısı Asiye Öztürk’ün de imzasının bulunduğuna işaret etti. Bahçekapılı ve Belözoğlu, Seçil Erzan, Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu, Asiye Öztürk ve bu işlemlerden sorumlu tüm yetkililerden şikâyetçi oldu.

Emre Belözoğlu’nun 1 milyon 492 bin dolar parasını Bahçekapılı Denizbank şubesinde elden teslim etti. Ardından Belözoğlu’nun tekrar gönderdiği 1 milyon 400 bin dolar parasını Bahçekapılı bu kez Seçil Erzan’a kendi ofisinde elden teslim etti.

18 Mart'ta ise Belözoğlu 400 bin dolar parasını şoförü A.A. aracılığıyla Denizbank Genel Müdürlük binası önünde elden teslim etti.

Daha sonra Belözoğlu, borç alarak topladığını belirttiği 1 milyon doları teslim ettiği Bahçekapılı bu parayı aile dostları Nur Erkasap'a Seçil Erzan'a vermesi için gönderdi.

'FATİH TERİM'İN DE BU FONA PARA YATIRDIĞINI SÖYLEDİ'

(Volkan Bahçekapılı'nın savcılığa verdiği ifadesi)

 Emre Belözoğlu benim halamın oğludur yani öz kuzenimdir. Seçil Erzan'ı ise yaklaşık 3 yıldır tanırım. Kendisi Denizbank Şube Müdürüdür, bir samimiyetim olmamakla birlikte genelde ailemden bazı kişiler ile bankacılık hususunda ilgilendiği için ben de kendisine bu anlamda güveniyordum. Yaklaşık 6-8 ay önce Seçil Erzan beni aradı. Sonrasında aramalarına devam etti, her aradığında şahsımdan para istedi. Bana telefonda 22 kişilik bankaya ait özel bir fon var, bu fonu Hakan Ateş'in ve Mehmet Aydoğdu'nun oluşturduğunu ve yüksek getiriye sahip olduğunu söyledi ve hatta eşim Buse Terim ile Fatih Terim'in de bu fona para yatırdıklarını söyledi. Ben öncesinde Seçil Erzan'ın beni defalarca kez araması sebebiyle konu hakkında eşim Buseye danışmıştım, o da bana fonda parası olduğunu söylemişti.

'EMRE BANA DEKONT ALIP ALMADIĞIMI SORDU'

...Bir gün sonra Emre Belözoğlu bana verdiğimiz paralara ilişkin herhangi bir dekont alıp almadığımı sordu, ben de almadığımı söyledim. Sonrasında Seçil Erzan'ın yanına gittim. Bana aynı gün belge veremeyeceğini fakat bir gün sonra hazırlayabileceğini söyledi. 19 Mart tarihinde de Denizbank Levent Şubesi'ne gittim. Seçil Erzan bana 3 tane üzerinde Denizbank A.Ş.'ye ait kaşe basılı olan Seçil Erzan ıslak imzalı belgeleri verdi. Bu belgelerde ayrıca Asiye Öztürk isimli müdür yardımcısının da ıslak imzası bulunmaktadır. Ayrıca 27 Mart tarihinde de fonun getirisine ilişkin bir belge daha Seçil Erzan ve Asiye Öztürk tarafından imzalanarak şahsıma teslim edilmiştir.

'HAKAN ATEŞ'E GÜVENEREK DAHİL OLABİLECEĞİMİ SÖYLEDİM'

(Emre Belözoğlu'nun ifadesi)

"Volkan Bahçekapılı benim dayımın oğludur. Seçil Erzan'ı ise 17 Mart'ta tanıdım. Daha doğrusu Denizbank Şube Müdürü olduğunu ve yatırım fonuyla ilgilendiğini kuzenim Volkan Bahçekapılı sayesinde öğrendim. Kendisi beni 17 Mart'ta aradı. Denizbank'ta Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu tarafından oluşturulmuş fon bulunduğunu ve yüksek getiriye sahip olduğunu söyledi. Sadece değerli müşterilerini fona dahil ettiğini dile getirdi. Ben de yatırım amacıyla ve Hakan Ateş'e güvenerek bu fona dahil olabileceğimi söyledim. Aynı gün önce 1.492.000 USD parayı ve 1.400.000 USD olmak üzere 2.892.000 USD parayı kuzenim Volkan'a gönderdim. Kendisi de Seçil Erzan'a bizzat teslim etmiştir. Akabinde 18 Mart tarihinde tekrar 400.000 USD parayı fona yatırması için Volkan'ın yönlendirmesiyle şoförüm Seçil Erzan'a elden teslim etmiştir. Yaklaşık 10 gün sonra Seçil Erzan beni telefonla arayarak toplam paramı 5.000.000 UDS'ye tamamlarsam daha yüksek bir kazancım olacağını söyleyerek beni kandırmıştır. Ancak ben 1.000.000 USD daha verebileceğimi söyledim. Arkadaşlarımdan borç harç toplam 1.000.000 USD daha temin edip parayı temin edip Volkan'a teslim ettim. Volkan da bu parayı aile dostumuz olan Nur Erkasap'a Seçil Erzan'a vermesi için göndermiştir.

'BELGE ALMAK İÇİMİ BİR NEBZE RAHATLATTI'

İlk olarak 17 Mart tarihinde Seçil Erzan'a verdiğim paralara ilişkin elimde herhangi bir belge bulunmuyordu. Volkan'ı arayıp para verdiğimize ilişkin bize Seçil Erzan'ın dekont vermesini söyledim. Volkan, Seçil Erzan'ın yanına gidip belge istediğinde bir gün sonra hazır edebileceğini söylemiş. Sonrasında da Volkan'a tüm verdiğim paraya ilişkin olarak 3.300.000 USD fonda alacağım olduğuna ilişkin bir belge hazırlayıp vermiştir. Hatta bu belgede Denizbank kaşesini basıp hem kendisi hem de Asiye Göktürk isimli banka görevlisinin ıslak imzaları mevcuttur. Bu belgeyi aldığım için içim bir nebze olsun rahattı. Ben başından itibaren Seçil Erzan'ın "Hakan Ateş bu fonu kurdu, Mehmet Erdoğdu bizzat başındaki kişidir. Çok yüksek getirisi var ve sonunda para kazanmak garanti." şeklinde sözler söyleyerek beni kandırmıştır. Beni Hakan Ateş ve Mehmet Erdoğdu isimleri üzerinden Denizbank güvencesi ile aldatmıştır.

'VERMİŞ OLDUĞUM PARALARI GERİ ALAMADIM'

Bu zamana kadar vermiş olduğum hiçbir parayı geri alamadım. Seçil Erzan bana yatırdığım paraların 03/05/2023 tarihinde vadesinin dolacağını ve vade VOLKAN BAHÇEKAPILI EMRE BEsonunda 3.892.980 USD olarak tarafıma iade edileceğini söyledi. Buna ilişkin de yine Denizbank A.Ş kaşesini basarak hem kendisi hem de Asiye Öztürk'ün ıslak imzası bulunan belgeyi Volkan Bahçekapılı'ya teslim etmiştir. Seçil Erzan beni dolandırarak zimmetine para geçirmiştir. Ben 23 yıldır futbolcuyum, 2 senedir teknik direktörüm. 13 yaşımdan beri aileme bakıyorum. Tüm birikimimi beni kandırarak zimmetine geçirmiştir. Seçil Erzan, Asiye Göktürk, Hakan Ateş, Mehmet Erdoğdu ve tüm işlemlerden sorumlu kişilerden şikayetçiyim." (HABERİN TAMAMI)