Vladimir Zelenskiy, Kanada Parlamentosuna hitap etti: Lütfen gökyüzünü kapatın

Kanada Parlamentosunda konuşma yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Lütfen hava sahasını kapatın. Bunu gerçekleştirene kadar şehirlerimize daha kaç füze düşmesi gerekiyor?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kanada Federal Parlamentosu Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Zelenskiy konuşmasını, dev bir ekranla yansıtılan çevrim içi bağlandığı oturumda gerçekleştirdi.

'RUSYA, UKRAYNA'YI YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Rusya'nın askeri harekatına karşı Ukrayna hava sahasının uçuşa kapatılması talebini yineleyen Zelenskiy, “Lütfen gökyüzünü kapatın. Hava sahasını kapatın. Lütfen bombalamayı durdurun. Bunu gerçekleştirene kadar şehirlerimize daha kaç füze düşmesi gerekiyor?” dedi.

“Sizden, şehirlerinizin bombalanmasının, evlerinizin yakılmasının, şehirlerinizin yıkılmasının nasıl bir şey olduğunu hayal etmenizi istiyoruz” diyen Zelenskiy, “Rusya, Ukrayna'yı yok etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

'YAŞAMAK VE MUZAFFER OLMAK İSTİYORUZ'

Bombardımanın Ukrayna'da neye yol açtığına dair bir tablo çizen Zelenskiy, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya hitaben şunları söyledi:

“Sevgili Justin, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere, her gün kayıpların sayısıyla ilgili muhtıralar aldığınızı hayal edebiliyor musunuz? Birinin Montreal'de veya diğer Kanada şehirlerinde Kanada bayraklarını indirdiğini hayal edebiliyor musunuz? Seninle arkadaşız Justin. Ama aynı zamanda anlamanızı ve her gün hissettiklerimizi hissetmenizi istiyorum. Yaşamak ve muzaffer olmak istiyoruz.”

'YAPTIRIMLAR YETERLİ DEĞİL'

Kanada hükümetinin çabalarına minnettar olduğunu dile getiren Zelenskiy, “Ancak Rus uçaklarını ve füzelerini durdurmak için uçuşa yasak bölge dahil olmak üzere daha fazla yardıma ihtiyacımız var. Ukraynalılar için her gece korkunç bir gecedir. Pek bir şey istemiyoruz. Adalet istiyoruz, gerçek destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, “Rusya’ya şimdiye kadar uygulanan yaptırımların yeterli olmadığını ve Rusya'nın savaş gayretini kaybetmesi için tek bir doları kalmamasını sağlayacak daha fazla ekonomik yaptırım getirilmesi gerektiğini” söyledi. (TORONTO/AA)