Viral olan şair aday: Edebiyatçılar, 'Ölünce ünlü olursun' dediler

Kırşehir'de seçimleri kaybeden muhtar adayı Aydın Battal, sosyal medyadan paylaşımda bulunarak akrabalarına ve yakınlarına şiirle sitemde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçimlerinde Kırşehir'in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu Köyü'nde muhtar adayı olan Aydın Battal, muhtarlığı kazanamayınca oy vermeyen akrabalarına yazdığı şiirle sitem etti. Battal'ın videosu sosyal medyada viral oldu. 

'ÖLÜNCE ÜNLÜLÜĞÜ NE YAPACAĞIM?'

Show Haber'den Emre Kol'a konuşan Battal, okuduğu şiirin sosyal medyada viral olmasının ardından birçok kişinin aradığını belirtti.

Battal, "Edebiyat öğretmenleri aradı; 'Kalıbı, kafiyesi dört dörtlük. Sen şimdi hiçbir şey olmazsın, ölünce olursun' dediler. Ölünce de ben ne yapacağım ki ünlülüğü" dedi.

Şair muhtar adayının eşi Döne Battal ise, "Muhtar olamasa da köyümüzü eşim duyurdu. Eşimi seçselerdi eşim daha çok şey yapacaktı. Köylü kaybetti" diye konuştu. 

ŞİİRLERİ KİTAP OLACAK

Çevirmen, tarihçi ve yazar Sadık Usta, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Battal'ın şiirlerinin kitap olarak yayımlanmasını sağlayacaklarını belirtti.

Usta paylaşımında, "Aydın Beyle iletişime geçildi. Şiirlerini oğlu bilgisayar ortamına geçirince bize ulaştıracak. Ondan sonra kitap olarak yayımlanmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

300 seçmenin ve 3 adayın bulunduğu köyde 29 oy alan Aydın Battal, neden kaybettiğini aracının içinde çektiği video ile anlattı. Köyünde muhtar olabilmek için iki kişiyle yarıştığını ifade eden Battal, "Seçimlere başladığımda üzerimde üç yük vardı: Gariban olmam, çobanlık yapmam ve sosyal medyada şiir yazıp paylaşıyor olmam" dedi. 

Seçimi kaybeden Aydın Battal sitemini "Kucağımda oturdu kakıç kaktı. Akrabam istemedi ilk önce beni. Yüzüme karşı sigara yaktı, dostlarım, arkadaşım istemedi ilk önce beni. Ok yay bilmiyorum, saygıda kusur etmiyorum. Bende ne var, ben kötü müyüm görmüyorum. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni. Çekil dediler bu yarışta kimin var, kime içirecek çayın suyun var. Akılları kesse beni köyden de kovarlar, akrabam dostlarım istemedi ilk önce beni. Çoban dediler bu muhtarlık yapamaz. Devlet deyip daireye varamaz. Enayi dediler, sağını solunu bulamaz. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni. Sanki rakiplerim uzay bilimci, benim gibi aynı köylü bilinci" dizelerinden oluşan şiiriyle dile getirdi.

Battal'ın videosu sosyal medyada viral oldu.

(HABER MERKEZİ)