Vietnam'da ikinci Nusret krizi: 'Soğan serpen' noodle satıcısı ifadeye çağırıldı

Vietnam'da bir noodle satıcısı, Kamu Güvenliği Bakanı To Lam'ın Nusret Gökçe'nin elinden altın kaplama biftek yediği görüntüleri taklit eden bir video çekmesinin ardından karakola çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komünizmle yönetilen Vietnam’ın Kamu Güvenliği Bakanı To Lam'ın Londra'da Nusret Gökçe’nin elinden 1450 sterlin (yaklaşık 19 bin TL) değerindeki altın kaplama biftek yediği görüntülerin yankısı sürüyor. Vietnam'ın Danang kentinde sokakta noodle satan Bui Tuan Lam, bu görüntüleri taklit ettiği bir video çekmesinin ardından ifadeye çağrıldı. Lam, görüntülerde bakanla dalga geçmeye çalışmadığını, kendi işyerinin reklamını yaptığını söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Lam, bir noodle çorbasının içine haşlanmış et doğruyor; ardından da Nusret Gökçe'nin tuz serpme hareketini taklit ederek çorbaya doğranmış yeşil soğan serpiyor. Lam videoda, Nusret Gökçe'nin servis yaparkenki yürüyüşünü de taklit ediyor.

38 yaşındaki Lam, bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmasının ardından ifade vermek için karakola çağrıldı. Lam, niçin böyle bir çağrı geldiğinin kendisine net bir şekilde açıklanmadığını da belirtti.

Videonun herhangi bir kişiyle dalga geçmek için çekilmediğini söyleyen Lam, "Videoyu eğlenmek ve noodle dükkanımın reklamını yapmak için çektim. Paylaşımdan beri müşterilerim arttı" dedi.

Vietnam’ın Kamu Güvenliği Bakanı To Lam'ın, Nusret Gökçe'nin Londra'daki restoranında altın kaplama biftek yediği görüntüler tepki çekmişti. Lam'ın restorana gitmeden önce Karl Marx'ın mezarını ziyaret ettiği de öğrenilirken, Vietnam'da sosyal medyada eleştiriler yükselmiş ve Nusret Gökçe'nin tuz serpme hareketini simgeleyen 'saltbae' etiketinin Facebook'ta küresel olarak engellendiği ortaya çıkmıştı. Facebook, bu durumun fark edilmesi sonrasında etiketin engellemesini kaldırdığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)