Vergi uzmanı Ozan Bingöl, Emniyet'e devredilen lüks araçları sordu: 'Maliyeti hesaplandı mı?'

Emniyet'e devredilen lüks araçların maliyetini soran vergi uzmanı Ozan Bingöl, "Bunlar satılıp yerine belli standartta araç alınması durumunda kaç araç alınabileceği hesaplanmış mıdır?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Organize suç örgütlerine yapılan operasyonlar sonucunda ele geçirilen 23 lüks aracın mahkeme kararıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne verilmesi tartışmalara yol açtı.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, araçları Emniyet'in almasına tepki göstererek, "Bu araçların yüksek yakıt, sigorta, kasko, tamir ve bakım maliyetleri dikkate alınmış mıdır? Bu araçlar satılıp yerine belli standartta araç alınması durumunda kaç tane araç alınabileceği hesaplanmış mıdır?" diye sordu.

'KAFASINA DOLAR TAKANLARDAN FARKI KALMIŞ MIDIR?'

Bingöl'ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Bu araçlar Emniyet mensuplarının görevlerini yerine getirmesine ne ölçüde elverişlidir? Emniyette kullanılacak araçlar için bir standart yok mudur? Bu araçların yüksek yakıt, sigorta, kasko, tamir ve bakım maliyetleri dikkate alınmış mıdır? Bu araçlar satılıp yerine belli standartta araç alınması durumunda kaç tane araç alınabileceği hesaplanmış mıdır? Tekrar söylüyorum eğer haber doğruysa, bu işlemi yapan bürokratik zihniyetin kahvesine altın tozu döken, kafasına toka yerine dolar takanlardan farkı kalmış mıdır? Yoksa, bu araçlar süper lüks makam araçlarına yetişmekte zorlanan standart emniyet araçlarının yerine ikame edilmek için mi hazırlanmıştır? Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan...." (HABER MERKEZİ)