Vedat Milor: Japon gençliği nereye gidiyor?

Japonya'da bir trenden video paylaşan Vedat Milor, "Devamlı anons ediliyor, bazı koltuklar yaşlı ve ihtiyacı olan insanlar için. Gençler yüzümüze bile bakmayıp koltuklarını bize vermek istemedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da bir trene binen yemek yazarı Vedat Milor, Twitter hesabından bir video paylaştı.

Videoyu "Japon gençliği nereye gidiyor? O kadim örf ve adetleri ne zaman kaybettiler? (Not: Yıllık boomer’lık kontenjanımı doldurmak istedim) Gerçek Japonya bu değil" ifadeleriyle paylaşan Milor, videoda şunları söyledi:

"Japonya ile ilgili birçok izlenimim olumlu. Yalnız gençler açısından bakarsanız şunu söyleyeyim: Biz çok daha düşünceli ve misafirperveriz. Kalabalık bir trene bindik, banliyö treni gibi. Devamlı anons ediliyor, bazı altı tane koltukta yaşlı ve ihtiyacı olan insanlar için. Gençler, gençliğin avantajını kullandı. O, özellikle yaşlılara ayrılan yerlere geçtiler, devamlı telefonlarıyla oynuyorlar. Bakmama rağmen hiçbir şekilde hiç kimse, gördüğünüz genç kız ve genç oğlanlar, hiç kimse yüzümüze bile bakmayıp koltuklarını bize vermek istemedi. Biz de bu olmaz, ayağa kalkılır. Büyüğe bir saygı vardır. Anladığım kadarıyla Japon gençliğinde hiçbir şekilde böyle bir saygı kalmamış." 

'80 YIL DÜŞÜNSEM TRENE BİNMEYİ BİRİKİM YAPMAMAKLA BAĞDAŞTIRAMAZDIM'

Videosuna gelen "80 yaşına gelip birikim yap(a)mayıp ulaşım için toplu taşıma kullanırsanız ayakta gitmeyi göze alacaksınız" yorumuna da yanıt veren Milor, "80 yıl düşünsem Japonya’da trene binmeyi birikim yapamamakla bağdaştıramazdım herhalde!" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler Vedat Milor Japonya