Varış noktasından önce otobüsten inen yolculara anlık elektronik takip geliyor

Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ndeki değişiklikle birlikte, artık varış noktasından önce otobüsten inen yolcular, elektronik takip sistemiyle anlık olarak takip edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ndeki değişiklikle ilgili yazılı açıklama yaptı.

DİJİTAL TAŞIMACILIK İŞLEMLERİNDE YÜZDE 5 İNDİRİM

DHA'da yer alan habere göre, taşıma sektörünün dijitalleşmesi için adımlar attıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Bu düzenlemeyle; taşımacıların e-Devlet üzerinden yapacakları 32 bin 854 TL'ye kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacak. Başvurularda kağıt ve belge aramadan tüm süreçleri e-Devlet üzerinden sonuçlandırıp, bürokrasiyi azaltıp, e-Devlet uygulamalarıyla işlem süreleri kısalacak. E-Devlet üzerinden yapılacak işlemlerde verilen son teşvik ile işlem sayısında büyük artış sağlanmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

YOLCULAR ANLIK TAKİP EDİLECEK

Uraloğlu, yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde, varış noktasından önce otobüsten inen yolcuların, taşımacı firmalar tarafından Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) bildirilmesiyle ilgili de düzenleme yapıldığını işaret ederek, "Taşıma alanında güvenlik için gelen bu yenilik sayesinde, yolcuların elektronik ortamda anlık takibinin yapılması sağlanacak" dedi.

Uraloğlu ayrıca, tarifeli (biletli) veya tarifesiz (turizm) yolcu taşımalarına aracılık hizmeti veren ve bilet veya sözleşme düzenlemeye yetkili olan acentelere, mevzuata aykırı bilet veya sözleşme düzenlemeleri halinde uyarı müeyyidesi getirildiğini de belirtti.

K1 YETKİ BELGESİ SATIŞINDA KADEMELİ İNDİRİM

Düzenleme yurt içi eşya taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren K1 belgeli kamyoncu esnafına ilişkin maddeler de içeriyor. K1 belgeli vatandaşların faaliyetlerini bırakmaları veya taşıtlarını satmaları halinde, taşıtı satın alanlara indirim imkanı getirildiğini belirten Uraloğlu, "K1 belgeli kamyoncu esnafımız, faaliyetini bırakır veya emekliliği haiz olursa, taşıtlarını sattıkları ve muvafakat verdikleri kişiler için; kalan belge süresi de göz önünde bulundurularak, K1 yetki belgesinde yüzde 75'e varan indirim imkanı sağlanacak. Bu düzenlemeyle beraber kamyoncu esnafımız taşıtlarını daha kolay satabilecek ve faaliyetlerini bıraktıkları anda iptal edecekleri K1 belgelerinden de bir gelir elde etme imkanı ortaya çıkacak" dedi. (HABER MERKEZİ)