Varank'tan iş insanlarına: Lütfen muhalefet milletvekillerini fabrikalarınıza davet edin

Aydın'da konuşan Mustafa Varank, iş insanlarına seslenerek, “Lütfen muhalefet milletvekillerini fabrikalarınıza davet edin. Çünkü Meclis kürsüsüne çıktıklarında kendilerini rezil ediyorlar” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aydın'ın Söke ilçesinde Qua Granit firmasına ait üretim tesislerinin bahçesinde düzenlenen toplu açılış, temel atma ve imza törenine katıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, törende konuşma yapan Mustafa Varank, toplam 3,1 milyar liralık yatırım portföyünü kente kazandırıp 2 bin kişi istihdam olanağı sunacak yatırımların törenle devreye alınacağını aktardı.

Sanayi üretiminin ekimde hem yıllık hem de aylık bazda yüzde 2,5 arttığını, sanayi istihdamının da 31 milyonun üzerine çıktığını söyleyen Varank, son 1 yıllık dönemde 1 milyon 670 bin kişiye yeni iş imkanı oluşturulduğunu ifade etti.

'BU GİDİŞATI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMANIN DERDİNDEYİZ'

İhracatın da 12 aylık dönemde 250 milyar doları aştığını belirten Varank, şöyle devam etti:

“Bu gidişatı sürdürülebilir kılmanın derdindeyiz. Önümüzdeki dönemi 'Türkiye'nin Yüzyılı' yapmak adına oldukça iddialı bir yol haritasına sahibiz. Şundan lütfen her bir vatandaşımız emin olsun; ülkemizin potansiyelini, eğitimden sağlığa, üretimden inovasyona, ulaştırmadan savunmaya varıncaya dek her alanda daha da ileriye taşıyacak çığır açıcı işlere imza atmaya devam edeceğiz. Geçmişte nasıl başardıysak geleceğe de yine aynı azim heyecan ve kararlılıkla damga vuracağız.”

'BİRİLERİ TAHT KAVGALARINA DEVAM EDERKEN KARARLILIKLA İLERLEYECEĞİZ'

“Türkiye'nin en büyük teknik granit üreticisi olan bu firma 60'ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyor” diyen Varank, şunları söyledi:

“Bugün açılışını yapacağımız ilave iki hat sayesinde yıllık ihracatta 100 milyon doların üzerinde bir artış sağlanacak. Tabii buradan bahsederken Batı Kipaş Kağıt fabrikasından da bahsetmezsek olmaz. Avrupa'nın en büyük kağıt fabrikası nerede Söke'de ve Kipaş Holding kurdu. Ben buradan bu firmalarımıza çağrıda bulunuyorum; lütfen özellikle muhalefet milletvekillerini fabrikalarınıza bir davet edin, gezdirin. Bu işler nasıl olmuş, bir anlasınlar. Çünkü Meclis kürsüsüne çıktıklarında gerçekten kendilerini rezil ediyorlar. Biz Türkiye'nin milletvekilleri rezil olsun istemiyoruz. Bu işler nasıl oluyor? New York'a, Londra'ya gitmesinler. Burada, bu işlere şahit olsunlar.”

Varank, “Birileri taht kavgalarına devam ederken, Dallas dizisi çekimlerine devam ederken, biz yatırım, üretim, istihdam, ihracat demeye devam edeceğiz. 'Türkiye Yüzyılı' hedeflerimize de inşallah koşar adım bütün bir kararlılıkla ilerleyeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)