Vanlı atletler Kenya'da altın madalya için yarışacak

Van'da atletizmde çeşitli başarılar elde eden 6 kız atlet, Kenya'da düzenlenecek Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'nda altın madalya alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'da atletizm takımında 6 kız sporcu, antrenörleri nezaretinde çalışarak birçok madalya kazandı. Son olarak 11 Şubat'ta Isparta'da düzenlenen Okullar Arası Türkiye Kros Şampiyonası Genç Kadınlar 3000 metrede takım halinde Türkiye şampiyonu olan milli atletler, 10-14 Mayıs'ta Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenecek Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'nda katılmaya hak kazandı.

AA'nın haberine göre; Tuşba Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Esen, daha önce atletizm milli takım antrenörü olduğunu, şu anda da takıma öncülük ettiğini söyledi. Kazanılan başarıların ekip işi olduğunu ifade eden Esen, şunları kaydetti:

"Sporcularımızın bir çoğunu öğretmenleri ve antrenörleri keşfetti. Hepsi aynı okulda eğitim alıyor ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün atletleri. Ekip olarak planlı çalışıldığında başarı kaçınılmaz oluyor. Kenya'da düzenlenecek şampiyonaya sıkı çalışıyoruz. Türkiye şampiyonasında ikinci olan takıma 46 puan fark atarak şampiyon olduk. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."

Milli takım antrenörü Münir Akkoyun ise başarıları geleneksel hale getirerek uluslararası alanda Türkiye'yi temsil etmek istediklerini belirterek, "Diğer takımlardan farkımız sporcularımızın hepsi ilimizden olması ve altyapıdan yetişmeleri. Uzun süredir büyük emekler vererek bugünlere geldik. Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası için antrenmanlarımız devam ediyor. Hedefimiz milli takıma başarılı sporcular yetiştirmek." değerlendirmesinde bulundu.

 

Atletizme, dünya şampiyonu olan ablası Nevin İnce sayesinde başladığını anlatan İran İnce, "Ablamın izinde gidip başarılar elde etmek istiyorum. Ablamda Okullar Arası Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı. biz de Kenya'dan dereceyle dönmek istiyoruz." dedi.

 

(SPOR SERVİSİ)