Van'da tek kişilik KPSS protestosu

Atama bekleyen felsefe öğretmeni Mesut Gör, Yediiklim Yayınları'nın hazırladığı bazı soruların KPSS'de çıktığı yönündeki haberlerin ardından tek kişilik protesto yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Kadir Çesur

VAN - Yediiklim Yayınları'nın hazırladığı denemelerdeki bazı soruların Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıktığı iddiasının ardından, Van’da atanmayı bekleyen bir öğretmen, şehrin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde "ÖSYM ve Yediiklim el ele" yazılı kağıtla tek kişilik ve sessiz bir protesto gerçekleştirdi.

Atanmayı bekleyen 30 yaşındaki felsefe öğretmeni Mesut Gör, Yediiklim Yayınları'nın hazırladığı deneme testlerindeki bazı soruların KPSS’de çıktığı iddiasını Van’ın Cumhuriyet Caddesi’nde tek kişilik eylemle protesto etti. Saatlerce hiç konuşmadan, elinde “ÖSYM ve Yediiklim el ele” yazılı bir kağıt ile bekleyen Gör, gücü yetene kadar da bekleyeceğini dile getirdi.

"Amacının provokasyon olmadığını" söyleyen Mesut Gör, "Olan haksızlığa karşı ben de tek kişilik bir protesto yapmak istedim. Yapılan sınavı şaibeli olarak görüyorum. Çünkü, Yediiklim Yayınevi soruları daha önce kendi grubundaki öğrencilere atmış. Hatta ‘dikkat’ işareti ile öne çıkarmışlar" dedi.

'KİMSENİN CESARET EDECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİM'

Altı sorunun, sınavda çıkan altı soru ile bire bir aynı olduğu iddiasının şüphe uyandırdığını belirten Gör, "Ben de buna sessiz kalmak istemedim. Tek kişilik bir eylem olmasını istedim. Kimse ile de yapmak istemedim. Tek başımayım. Zaten kimsenin de cesaret edeceğini düşünmediğim için bunu tek başıma yapmaya karar verdim" ifadelerini kullandı.

'DESTEK VERMESELER DE PROTESTOMA DEVAM EDECEĞİM'

Felsefe bölümü mezunu olduğunu söyleyen Gör, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de (CİMER) şikâyette bulunacağını dile getirdi.

Gör, "Yaklaşık 3 saattir buradayım. Protestomu daha fazla devam ettirmek istiyorum. Benim amacım daha fazla insana ulaşabilmek. Vatandaşlar bazen destek veriyor ama destek vermeseler de protestoma devam edeceğim" dedi.

'HEPSİ BİRLEŞİNCE BİR ÖFKEYE DÖNÜŞTÜ'

5 yıldır sürekli KPSS’ye girdiğini aktaran Mesut Gör, "Atanamamak, ekonomik sıkıntılar, ailenin beklentisi hepsi birleşince bir öfkeye döndü. Ben de bu protestoyu yapmak istedim. Sonuçta bir gelecek kaygısı var. Yıllardır emek veriyorum ve bunun karşılığını almak istiyorum" diye konuştu.

Ne olmuştu?

ÖSYM tarafından 31 Temmuz günü iki oturum olarak gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) çıkan soruların bazılarının, Yediiklim Yayınları'nın deneme testlerindeki sorularla aynı olduğu iddia edilmişti.

ÖSYM ise iddiaları yalanlamış, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" açıklamasını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da iddiaların araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdiğini duyurdu.