Van’da DEM Parti’nin halk oylaması: 5 ilçede seçim ertelendi

DEM Parti, belediye başkan adayları ve meclis üyelerini belirlemek amacıyla ön seçim gerçekleştiriyor. Van’da sabah saatlerinden itibaren başlayan oylama, yoğun katılımla sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), büyükşehir ve ilçe belediye eş başkan adayları ile meclis üyelerini belirlemek amacıyla ön seçim gerçekleştiriyor. Bu kapsamda birçok merkezde sandıklar kuruldu. Serhat Bölgesi’nde; biri büyükşehir (Van), sekiz kent ve 35 ilçede yaklaşık 35 bin kişinin oy kullanması bekleniyor.

İPEKYOLU'NDA 3 BİNİN ÜZERİNDE DELEGENİN OY KULLANMASI BEKLENİYOR

Van’da oy kullanma işlemleri, merkez ilçeler İpekyolu, Edremit ve Tuşba’da tahsis edilen üç düğün salonunda, diğer ilçelerde ise parti binalarında gerçekleştiriliyor. Van’da dün gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunun kapalı olması sebebiyle Özalp, Saray, Muradiye, Çaldıran ve Gürpınar’da ise oy kullanma işlemi 14 Ocak Pazar gününe ertelendi.

Bölgenin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Van’ın İpekyolu ilçesinde oy kullanma işlemi sabah saatlerinden itibaren yoğun katılım ile başladı. İlçede, 15 sandıkta 3 binin üzerinde delegenin oy kullanması bekleniyor.

Delegeler, oy kullanma işlemini 4 pusula ve tek zarf ile gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi eş başkan aday adayları için biri kadın adayların diğerinde ise erkek adayların bulunduğu iki pusula kullanılıyor. İl genel meclisi için ise oy kullanmak isteyenler, en az biri kadın aday olmak üzere 12 adayı işaretlemesi gerekiyor.

Ön seçimin ilk gününde yüzde 50+1’lik çoğunluk sağlanamazsa, ikinci tur seçimleri yarın gerçekleştirilecek.