Van Gölü takımı 40 bin lira bulamadığı için U18’e katılamıyor

Van Gölü Sportif Faaliyetler Kulübü, maddi imkansızlıklar nedeniyle bu seneki U18 Türkiye Şampiyonası’na katılamıyor. Kulübün kurumlardan destek talebi şimdiye kadar karşılık bulmadı.

Van Gölü Sportif Faaliyetleri Kulübü
Google Haberlere Abone ol

Salih Sertkal

VAN - Bölge şampiyonu olan Van Gölü Sportif Faaliyetleri Kulübü, Türkiye’de her yıl düzenlenen U18 Türkiye Şampiyonası’na maddi imkansızlıklardan dolayı katılamayacağını açıkladı.

Van Gölü Sportif Faaliyetleri Kulübü Sportif Direktörü Kadir Tunçdemir, Van Valiliği başta olmak üzere pek çok kuruma destek için başvurduklarını ama taleplerinin karşılanmadığını söyledi.

Kadir Tunçdemir

‘KİMSE DESTEK OLMADI’

Her yıl Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 18 yaş grubundaki gençlerden oluşan futbol kulüplerinin mücadele ettiği U18 Türkiye Şampiyonası bu yıl Malatya’da düzenleniyor. Türkiye geneli şampiyonaya katılmaya hak kazanan 20 takım arasında Van Gölü Sportif Faaliyetleri Kulübü de bulunuyor. Van’da aynı lig kapsamında oynanan 13 maçtan 13’ünü, bölge genelinde Muş’ta oynanan dört maçtan dördünü alarak toplamda 17 maçı namağlup bitirdi. Ancak U18’e katılmaya hak kazanan kulüp, parası olmadığını için Malatya’ya gidemiyor.

Van Gölü Sportif Faaliyetleri Kulübü Sportif Direktörü Kadir Tunçdemir, başta Van Valiliği olmak üzere Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Van Ticarete Sanayi Odası (VATSO) gibi birçok kuruma resmi dilekçeyle yardım başvurusu yaptıklarını fakat kimsenin kendilerine olumlu ya da olumsuz dönüş yapmadığını söyledi.  

‘GENÇLER ÜZERİNDEN REKLAM YAPMASINLAR, GENÇLERE DESTEK SUNSUNLAR’

Kulüp yönetimi olarak bu gençlerin hayallerini önemsediklerini anlatan Tunçdemir “Maddi imkansızlıklar nedeniyle elimiz kolumuz bağlandı. Tüm kurum, kuruluşlar gençlere yardım ediyor. Bilboordları doldurarak reklam yapıyorlar ancak bu konuda samimi değiller. Gençlerin, aylardır büyük bir emek ve mücadeleyle katılmaya hak kazandıkları bir müsabakaya gidememeleri Van’daki tüm kurum ve kuruluşların ayıbıdır” diye konuştu.

‘ŞAMPİYONADAN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALACAĞIZ’

26 Mayıs’ta Malatya’da kuralar çekilerek rakipler belirlenecek. Ancak Tunçdemir, oyuncularını müsabakaya götürecek aracın yakıt ücretini dahi bulamamaktan şikayetçi. En geç yarın sabaha kadar bir destek bulamazlarsa şampiyonadan çekilmek zorunda kalacaklarını aktaran Tunçdemir, kurum ve kuruluşlardan destek istedi.

Kulüp ekibi, toplamda 25 kişiden oluşuyor. Kulübün U18 şampiyonasına katılabilmesi için konaklama yol, yeme içme giderleri dahil 40 bin liraya ihtiyacı var.