Valilikten İstanbul'a kar ve fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği, cuma günü kentte hava sıcaklığının 15 derece düşeceğini ve pazar günü kar yağışı beklendiğini açıkladı. Valilik, bu akşam beklenen fırtınaya karşı da uyardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul'da sıcaklık 15 derece düşecek. İstanbul Valiliği bir açıklama yayınlayarak kar ve fırtına konusunda İstanbulluları uyardı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da Meteoroloji raporuna göre; hava sıcaklığının azalması,hafta sonundan itibaren yağışların kar şeklinde olması bekleniyor" denildi. Açıklamada, mevsim normallerinin 6-12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının cuma gününden başlayarak azalacağı hatırlatıldı.

 Valiliken yapılan açıklama şöyle, "Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda bölge genelinde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve Cumartesi gününden itibaren 4 ila 6 derece altına ineceği tahmin ediliyor.

Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara genelinde (Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) kar yağışının etkisini göstermesi bekleniyor.

Pazartesi günü bölge genelinde soğuk havanın etkisini artırması ve kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Salı ve Çarşamba günleri ise İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kar yağışının aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Kentte havanın; perşembe günü parçalı çok bulutlu, cuma günü ilk saatlerden itibaren aralıklı yağmurlu, Cumartesi ise çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde başlayacak olan yağışların, kıyı kesimlerde de zaman zaman kar şeklinde olması bekleniyor. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri, kar yağışının aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Maksimum sıcaklığın, perşembe günü 19 derece iken pazartesi 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Marmara’da Fırtına Bekleniyor

Rüzgârın; bu akşam saatlerinden itibaren Trakya’da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul) güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (62-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75- 88km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

TÜM TÜRKİYE'DE SICAKLIK DÜŞECEK

Soğuk hava dalgasıyla Türkiye genelinde kar yağışının 1987, 2002 ve 2004'deki yağışlar gibi etkili olması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

 
 
Etiketler İSTANBUL KAR FIRTINA