İstanbul'da pazar günü kar yağışı başlayacak

Cuma gününden itibaren Türkiye'de soğuk hava dalgası etkili olacak. İstanbul'da sıcaklık 15 derece düşecek ve pazar günü başlayan kar yağışı aralıklarla bir hafta sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin haritasına göre, perşembe günü Türkiye'yi etkisi altına alacak soğuk hava dalgasıyla birlikte cuma gününden itibaren birçok ilde kar yağışı görülecek.

Türkiye'nin kuzeybatısından itibaren etkisini göstermeye başlayacak olan soğuk ve karlı hava ilerleyen günlerde ülke geneline yayılacak. Tüm Türkiye'de kışın en sert günlerinin yaşanacağı tahmin edilirken, İstanbul'un cuma günü etkilenmeye başlayacağı ve sıcaklığın 15 derece düşeceği belirtildi. Pazar günü İstanbul'da başlayacak kar yağışı 20 Şubat’a aralıklarla kadar sürecek.

 

TULPAR FINTINASI YORUMLARI

Bazı meteoroloji yorumlarında, Türkiye'nin "Tulpar” adı verilen kuvvetli soğuk hava dalgasının etkisine gireceği öne sürüldü. Rusya’nın karasal bölgelerinden güney enlemlere doğru yola çıkan "Tulpar" olarak adlandırılan soğuk hava dalgasının henüz rotasının tam olarak kesinleşmediği belirtildi. Tulpar fırtınasının İtalya ve Balkanlar üzerinde çoğalarak Türkiye'ye ulaşmayacağı ifade edilirken, bu ihtimalin gerçekleşmediği ve soğuk hava dalgasının 12 Şubat'ta Türkiye'de olacağı yorumları da yapıldı. 

Tulpar fırtınası, ender şekilde görülen ve çok kuvvetli soğukları içerisinde barındıran bununla beraber de ekstrem hava koşullarına neden olan bir soğuk hava dalgası olarak tanımlanıyor. (HABER MERKEZİ)