Vali Gül: İstanbul'da suçlar cezasız kalmıyor

İstanbul Valisi Gül, suç oranlarında geçen seneye göre azalma yüzde 7 ile 11 arasında azalma olduğunu, suçların faili meçhul kalmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valisi Davut Gül, “16 milyon nüfusa rağmen dünya şehirleriyle kıyasladığımızda İstanbul gerçekten güvenilir bir şehir. Suç oranlarında geçen seneye göre yüzde 7 ile 11 arasında azalma var" dedi. Gül, "Suç işleniyor ama azalıyor ve faili meçhul kalmıyor. Kimsenin yanına kâr kalmıyor" diye ekledi.

Davut Gül, Sözcü gazetesini ziyaret etti. Organize suç çeteleriyle mücadele, uyuşturucuyla, kaçak göç ve terörle mücadele olmak üzere 4 konunun üzerinde daha çok durduklarını anlatan Gül, huzurun sağlanması için kararlılık mesajı verdi. Vali Gül, “Bu dört konunun her biriyle ilgili çok olumlu gelişmeler oldu. Suçlular yakalandı, emeklerin karşılığı alındı. Vatandaşlarımız da bu gelişmelerden memnun” dedi.

'İSTANBUL GÜVENİLİR BİR ŞEHİR'

İstanbul'da son 3 yılda faili meçhul cinayetin kalmadığını söyleyen Gül, “16 milyon nüfusa rağmen dünya şehirleriyle kıyasladığımızda İstanbul gerçekten güvenilir bir şehir. Suç oranlarında geçen seneye göre yüzde 7 ile 11 arasında azalma var. Suç işleniyor ama azalıyor ve faili meçhul kalmıyor. Kimsenin yanına kâr kalmıyor. Bunun karşılığını vatandaşlarımızda da görüyoruz. Toplumda bir rahatlık sağladık” dedi.

DİLENEN ÇOCUKLAR: ÇOCUĞU AİLEDEN ALIYORUZ

Evsizler ve dilenciler konusunda ise Vali Gül, çalışmalar yapıldığını belirterek “Bankta, parkta, metroda yatanları alıyoruz, otellere, misafirhanelere yerleştiriyoruz. Bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sonraki süreçte de rehabilitasyon başlıyor. Niye dışarıda yattığını araştırıyoruz, çözmeye çalışıyoruz. Yakalanan dilencilere neden dilendiğini sorguluyoruz. Fakirlikten dolayı ise sorunu çözmeye çalışıyoruz. İkinci defa dileniyorsa 18 yaşının altındaysa aileye suç duyurusunda bulunuyoruz, çocuğu devlet korumasına alıyoruz. 18'den yaşından büyükse de onunla ilgili idari işlemler yapıyoruz.” (HABER MERKEZİ)