Varlık Fonu'ndan iki kamu bankasına 26,8 milyar lira

Vakıfbank ve Halkbank, Türkiye Varlık Fonu'ndan 13,4'er milyar lira sermaye desteği alacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkbank ve VakıfBank 'tahsisli sermaye artırım' kararı aldığını duyurdu. Ziraat Bankası’nın da yönetim kurulu kararı alarak sermaye artırımını açıklaması bekleniyor. Böylece son üç yılda kamu bankalarına üçüncü kez sermaye artışı yapılmış oldu.

Vakıfbank ve Halkbank açıklamalarında, sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların tamamının iki bankanın da hakim ortağı Türkiye Varlık Fonu’na tahsisli satış yöntemiyle satılmasının planlandığı ifade edildi.

REEL SEKTÖRE KREDİ 

KAP açıklamasında ayrıca sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin raporlar da paylaşıldı. Vakıfbank açıklamasında, sermaye desteğinin kredi olarak kullanılacağı belirtirek, şöyle denildi: "İhraçtan elde edilecek sermaye artırım tutarı ve hisse senedi ihraç primleri, reel sektörün uygun şartlarda finansman ihtiyacının sağlanması amacıyla Bankamızca kullandırılacak krediler ve bankacılık hizmetlerine kaynak temininde kullanılacaktır."

VAKIFBANK: FİNANSMAN GÜÇLENDİRİLECEK

Vakıfbank'ın açıklamasında ise alınacak fonun, bankanın sermaye yapısının güçlendirilmesinde kullanılacağı belirtilerek, şu bilgi verildi: "Elde edilecek fon ile bankamızın mevcut sermaye yapısının güçlendirilmesi, global piyasa koşullarında oluşabilecek dalgalanmalara ve öngörülemeyen aktif bozulmalarına karşı bankanın kuvvetli finansal gücünün daha da artırılması, Bankanın önümüzdeki dönemdeki büyüme stratejilerine yönelik olarak ilave kapasite yaratılarak uzun vadeli sürdürülebilir karlılığının devamlılığının sağlanması amaçlanmaktadır." (EKONOMİ SERVİSİ)