Usulsüzlük nedeniyle görevden alınan müdüre 1,5 yıl sonra üstün başarı belgesi verildi

Okul bütçesindeki usulsüzlük nedeniyle görevden alınan ve maaştan kesme cezası verilen okul müdürüne 1,5 yıl sonra üstün başarı belgesi verildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yatılı okul müdürüyken mevzuata aykırı davranışı nedeniyle ceza alan okul müdürüne 1.5 sene sonra üstün başarı belgesi ve para ödülü verildiği ortaya çıktı. 

Yeniçağ Gazetesi'nden Tolga Şahin'in haberine göre, Kars'ın Kağızman Yatılı Bölge Ortaokulu müdürü Sinan Çil, 2020 yılında "Öğrenci harçlıklarını ve sosyal yardımların dağıtımında usulsüzlük yaptığı, ihalelerde usulsüzlük yaptığı, sürekli devamsız öğrencileri devamlı göstererek onlar adına gelen ödemeleri kullandığı" iddialarıyla soruşturma geçirdi.

Soruşturma sonucunda, "Okula devamsızlığı bulunan 72 öğrencinin kesilen sosyal yardım ödeneklerini iade etmek yerine diğer öğrenciler arasında eşit bir şekilde dağıtmış, öğrencilere fazladan ödeme yaptığı, mal müdürlüğüne iade edilmesi gereken tutar ile iade edilen tutar arasında uyumsuzluğa sebep olduğu" tespit edildi.

Milli Eğitim Teftiş Kurulu’nun 29 Mayıs 2020 tarihli kararında Çil'in, "görev yaptığı ilçede, bünyesinde eğitim-öğretim dışında faaliyetler ve iş-işlemler (pansiyon, yardım-harçlık dağıtımı, alım-satım iş-işlemleri vb.) bulunmayan bir okulda görevlendirilmesi" yani bütçeli olmayan bir okulda çalışabileceği uygun görüldü. Ayrıca, aylıktan kesme cezası verildi.

 

KAĞIZMAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ'NDE SATIN ALMADAN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRÜ OLDU

Karardan sonrası Çil, Kağızman Yatılı Bölge Okulu müdürlüğü görevinden alındı ve Avcı Mahmut Ortaokulu müdürlüğü görevine getirildi. Olaydan 1.5 sene sonra ise Çil, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kuru gıda alımına ilişkin ihalesine komisyon üyesi yapıldı.

Çil şu anda Atatürk Ortaokulu müdürü olarak görev yaparken, Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetleri Bölümü’nde satın almadan sorumlu şube müdürü olarak görev yapıyor.

Mart 2023’te yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi’nde üstün başarı belgesi ve ödül verilmeye layık görülen personeller arasında Çil’in de adı yer alıyor.

Kanuna göre, üstün başarı belgesi verilen memurlara, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 200’üne kadar ödül verilebiliyor.

(HABER MERKEZİ)