Üsküdar Tarihi Eminönü Kahvecisi’nde taciz ve darp iddiası

Üsküdar Tarihi Eminönü Kahvecisi çalışanlarının kendisini ve erkek arkadaşını taciz ettiğini belirten kadın yaşadıklarını anlattı. Öğrenci olduğunu söyleyen kadın 'sürecin takipçisiyiz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Tarihi Eminönü Kahvecisi sahiplerinin ve çalışanlarının yoldan geçen bir çifti darp ettikleri iddia edildi.

Twitter'da Gökçe isimli 24 yaşındaki kadının paylaşımlarına göre, saldırı 11 Kasım gecesi meydana geldi. Üsküdar Vapur İskelesi’nden çıkıp evine doğru yürüyen kadın, "Tarihi Eminönü Kahvecisi isimli işletmede oturmakta olan iki şahsın mekândan kalkıp bize doğru gelerek sokakta sarılmamız ve el ele yürümemizle ilgili hakaret içeren sözlü tacizlerine maruz kaldık. Oldukça saldırgan bir tavırla burada camiler var siz burada böyle sarılamazsınız diyerek hakaret etmeye, siz müslüman değil misiniz gibi sözlerle bizi taciz etmeye başladılar" dedi.

''SİZ MÜSLÜMAN DEĞİL MİSİNİZ' GİBİ SÖZLERLE TACİZ ETMEYE BAŞLADILAR'

Kadın, saldırganların polise, “Abi sen olsan sen de uyarırsın herkesin içinde af edersin sarmaş dolaş görsen, biz zaten hep uyarıyoruz kimse bu arkadaşlar gibi sorun çıkarmıyor” dediğini söyledi ve çalışanların saldırısını şu sözlerle anlattı:

"Üsküdar'da ikamet eden 24 yaşında bir kadın öğrenciyim. 11 Kasım 2021 tarihinde saat 00.50'de erkek arkadaşımla birlikte Üsküdar Vapur İskelesi'nden evimize doğru yürüdüğümüz sırada, Tarihi Eminönü Kahvecisi isimli işletmede oturmakta olan iki şahsın mekândan kalkıp bize doğru gelerek sokakta sarılmamız ve el ele yürümemizle ilgili hakaret içeren sözlü tacizlerine maruz kaldık.

Oldukça saldırgan bir tavırla 'Burada camiler var siz burada böyle sarılamazsınız' diyerek hakaret etmeye, 'Siz müslüman değil misiniz' gibi sözlerle bizi taciz etmeye başladılar. Yanıt vermekten olabildiğince kaçındığımız kısa bir münakaşa ardından balıkçılar çarşısına doğru yürüdük. Çarşıya girdiğimiz sırada üçüncü bir şahsın siz kime kafa tutuyorsunuz gibi bir söylemle bir anda bizi çekiştirip erkek arkadaşıma kafa atıp yumruklamaya başlamasıyla neye uğradığımızı şaşırdık.

Şiddeti engellemek amacıyla araya girmeye çalışan ben ve özellikle de erkek arkadaşım bu kişi tarafından darbedilirken iki üç kişinin daha müdahale etmesiyle toplam dört kişinin şiddetine uğramaya başladık. Bağırarak çevreden yardım istemem ve ayırmaya çalışmam üzerine saldırganlardan biri kollarımdan tutarak beni sürüklemeye başladı ve bu sırada erkek arkadaşım diğer 3 kişi tarafından darp edildi. Olay sorasında yalnızca kendimizi darbelerden korumaya çalıştık.

'HEP UYARIYORUZ KİMSE BU ARKADAŞLAR GİBİ SORUN ÇIKARMIYOR'

Civardaki belediye temizlik işçilerinin yardıma gelip ayırmasıyla kurtulup hem polisi aradık hem bekçileri bulup olayı anlattık. Bekçilerden yardım istediğimiz sırada bu defa yine Tarihi Eminönü Kahvecisinden çıkan ve işletmeci olduğunu düşündüğümüz kişi araya girip yürüyün buradan uzaklaşın ben buranın esnafıyım gibi söylemler ve çeşitli hakaretlerle bize yeniden sözlü olarak saldırdı.

Ertesi gün polisin kamera incelemesi ve araştırması sonucu saldırganların tamamının bu işletme ve onların mahalleden çevresi olan kişiler olduklarını öğrendik. İfadeye gelen Eminönü Kahvecisi çalışanlarından biri bizi darp olayı öncesinde sözlü tacize maruz bırakan kişinin; "Hakan abi" diye bahsettiği kişi olduğunu ve Hakan abisinin niyetinin yalnızca ahlaksızlığı engellemek olduğunu belirterek polislere, abi sen olsan sen de uyarırsın herkesin içinde affedersin sarmaş dolaş görsen, biz zaten hep uyarıyoruz kimse bu arkadaşlar gibi sorun çıkarmıyor, diyerek uğradığımız tacizi kendilerine nasıl hak gördüklerini ve bu tacizi yıllardır sistematik şekilde herkese uyguladıklarını pişkinlikle beyan etti.

Bu şahıslar Üsküdar'ın en işlek yerlerinden birindeki mekanlarında ahlak bekçiliği ve şehir eşkıyalığıma başları bile ağrımadan devam ederlerken biz, gördüğümüz şiddet işittiğimiz hakaretler ve tehditler yanlarına kalmasın diye uğraşmak ve evimize yürüdüğümüz her gün kendimizi korumanın yollarını aramak zorundayız. Ben her gün evime giderken önünden geçtiğim yerde bu adamlar oradayken evime nasıl gideceğimin endişesini taşıyorum."

ÇALIŞAN KAMERA KAYITLARINI VERMEDİ

Yeniçağ gazetesinden Ayşe Memiş'e konuşan Üsküdar Tarihi Eminönü Kahvecisi çalışanı ise iddiaların ardından açıklamada bulundu. “Bunlar sapmışlar, kameralar var bekçiler bizim başımızdaydı kim kime ne yapar bu devirde ya" diyen çalışan kamera kayıtlarını paylaşmayı reddetti. (HABER MERKEZİ)