Urfa'nın Birecik ilçesinde kiraya üst sınır getirildi

Urfa'nın Birecik ilçesinde Kaymakam ile emlakçılar arasında yapılan toplantı sonucunda kentteki fahiş kira artışlarının önlenmesi için 4 bin lira üst sınır getirildi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’da depremden en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Birecik'te Kaymakam Kadir Duman başkanlığında İlçe Afet Koordinasyon Merkezi'nde emlakçıların katılımıyla toplantı yapıldı. İlçede kira fiyatlarının fahiş olarak artması nedeniyle üst sınır getirildi. Depremzedelerin mağdur edilmemesi için üst sınır 4 bin lira olarak belirlendi. 

'FAHİŞ FİYATLARLA İLGİLİ ALO 175 TÜKETİCİ DANIŞMA HATTINI ARAYIN'

Kaymakamlığın sosyal medya hesabında konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kaymakamımız Kadir Duman başkanlığında, Afet Koordinasyon Merkezinde İlçemizde faaliyet gösteren emlakçılarla toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıda: Deprem sonrası fahiş kira talep edenler hakkında adli ve idari işlemlerin başlatılacağı,
Vatandaşlarımızın fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattını arayabilecekleri ve Ticaret İl Müdürlüğüne şikayette bulunabileceği,
İlçemizde kira fiyatlarının mahalle mahalle belirlenmesi ve deprem öncesi fiyatları aşmaması,
Tüm emlakçıların deprem sonrası gerek komisyon gerek kira fiyatlarının aşağıya çekilmesinde aktif rol alması ve ortak karar vermesi,
En çok talep gören yerlerde kira fiyatlarında üst sınırın 4000 TL olması hususunda ortak hareket etmeleri, aksi yönde faaliyet yapanlarla ilgili tüm idari tedbirlerin alınacağı hususları hatırlatıldı.

Tüm ev sahiplerini bu süreçte Evim Yuvam Olsun kampanyasına destek olmaya davet ediyoruz.” 

Etiketler urfa birecik deprem kira