Urfa’daki eski cezaevi yeşil alan olacak

Eyyübiye Belediyesi, sel baskınlarının ardından kullanılmaz hale gelen cezaevinin, yeşil alan olarak kullanılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde 1968 yılında yapılan E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi, kentte yaşanan sel baskınlarının ardından kullanılamaz hale geldi ve boşaltıldı.

Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, sosyal medya hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a çağrıda bulunarak atıl durumda bulunan cezaevinin yerine yeşil alan yapılmasını önerdi. Sağlam’ın, önerisine kısa sürede çok sayıda destek geldi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da yaptığı açıklama ile bölgenin yeliş alan olacağını duyurdu.

‘BÜYÜK BİR SÜRPRİZİMİZ VAR’

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, sosyal medya hesabından haberi, Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi önünde çektiği bir fotoğrafı paylaşarak “Özelde Eyyübiye'ye, genelde Şanlıurfa'mıza büyük sürprizimiz var” ifadeleri ile paylaştı.

Konuya ilişkin ulaştığımız belediye yetkilileri, Kuş’un sürprizinin, cezaevinin yerine yeşil alan yapılması olduğunu söyledi. Bölgenin yeşil alan için ne zaman düzenleneceği, planın ne olduğunda dair henüz net bir bilgi bulunmazken, Urfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Acar yeşil alan kararının olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

‘MÜZE OLABİLECEK BİR GEÇMİŞE SAHİP DEĞİL’

Eyyübiye’nin yeşil alan sıkıntısı olan bir ilçe olduğunun altını çizen Acar, “İlçede ikamet eden vatandaşlarımız sadece refüjlerde yeşil alanı bulup yararlanıyor. Eyyübiye ilçesinde vatandaşlarımızın sosyal alan bazında eksikliği var. Bu olumlu bir gelişmedir” dedi.

Atıl haldeki cezaevinin müze olabilecek bir geçmişe de sahip olmadığını ifade eden Acar, “Müzeye çevirip turizme kazandırılması fikri de var ama bizim cezaevinin o şekilde kullanılacak bir geçmişi yok” diye konuştu.