Urfa'da sulama kanalına giren kişiden dört gündür haber alınamıyor

Urfa'da arkadaşlarıyla beraber serinlemek için sulama kanalına giren ve kaybolan Halil Gültekin, dört gündür bulunamıyor. Baba Kasım Gültekin, yetkililerden kanalın suyunun kesmesini istedi.

Halil Gültekin'in akrabaları da sulama kanalında arama çalışması yapıyor.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Karaali köyünde dört gün önce üç kişi sulama kanalına girdi. Üç kişiden biri kurtulurken 18 yaşındaki İsa Topdemir ve 20 yaşındaki Halil Gültekin gözden kayboldu. Topdemir’in cansız bedeni bulunurken Halil Gültekin'den dört gündür haber alınamıyor.

Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait Harran Tarım Sulama Kanalı’nda kaybolan Halil Gültekin için arama çalışmaları başlatılmış olsa da hala kendisine ulaşılamadı. İki dalgıcın katıldığı aramada günlerdir sonuç çıkmayınca, Gültekin’in akrabaları kendi imkân ve yöntemleriyle aramaya dahil oldu.

Kasım Gültekin

‘KANAL SUYU SEVİYESİNİN AZALTILMASI LAZIM’

Dört gündür kanalın kenarından ayrılmayan ve çaresiz bir şekilde bekleyen Halil Gültekin'in babası Kasım Gültekin, arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu söyledi. Baba Gültekin “Oğlum hala kayıp. Kanalın debisi yüksek, haliyle arama çalışmaları zorlu oluyor. Kanal suyu seviyesinin azaltılmasını ya da komple kesilmesini talep ediyorum yetkililerden. Yoksa bu şekilde oğlumun cenazesini bile göremeyeceğim” dedi.

  

 

 

Etiketler sulama kanalı Urfa