Urfa'da su faturaları isyan ettirdi: 'Elektrik faturalarını geçti'

Son dönemde gelen su faturalarının çok yüksek olduğunu iddia eden Urfalılar, sosyal medyadan konuyu gündeme getirerek belediyeye 'makul fatura' çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa'da yaşayanlar, su faturalarının elektrik faturalarıyla yarışır hale geldiğini söyleyerek durumu sosyal medyada gündeme getirdi. Sosyal medyada elektrik ve su faturalarını paylaşanlar, su faturalarının daha yüksek olduğunu belirterek belediyeden su ücretlerini 'makul' bir seviyeye çekmesini istedi. 

Sosyal medyada konuyu gündeme getiren ve bu konuda düzenleme isteyen Eyyübiye eski Belediye Meclis Üyesi Bilal Tekatlı, ÜFE TÜFE oranında aylık zam ve her 6 ayda bir yüzde 25 ara zammın hukuki olmadığını, bu zammın derhal geri çekilmesini istedi.  

Konuyla ilgili Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) ise şu açıklamayı yaptı: "30 büyükşehir arasında ucuz içme suyu hizmeti sağlayan 20. büyükşehir ili sıralamasındayız. Suyun metreküp fiyatını 18,78 TL olarak tahsil etmekteyiz. Su bedelinin KDV'si yüzde 1, atık suyun ise yüzde 10 olarak hesaplanmaktadır. ÇTV ise  metreküp başına 1.50 kuruş olarak hesaplanmaktadır."

 

Etiketler su zammı Urfa