Urfa’da seçim kutlamalarında kafasına mermi isabet eden çocuk öldü

Urfa’da abisi ile markete giden Emirhan Gelgil, seçim kutlaması yapanların silahından çıkan kurşunun kafasına isabet etmesi sonrası ağır yaralandı. 5 gündür yoğun bakımda olan çocuk bugün vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesiyle Urfa'da yapılan kutlamalarda havaya açılan kurşunlar 14 yaşındaki Emirhan Gelgil'in başına isabet etti.

Olay Eyyübiye ilçesi Topdağı Mahallesi'nde meydana geldi. Pazar günü kutlamalar sırasında Gelgil ve abisi markette gitti. Marketten çıktıktan sonra Emirhan Gelgil abisi ile birlikte eve dönmek üzere motosiklete bindiler. O esnada bölgede seçim kutlamaları yapılıyor, havaya ateş ediliyordu. Gelgil kardeşler de motosikletle oradan uzaklaşmak üzereyken direksiyondaki abi Gelgil kardeşinin elindeki poşetin düştüğünü fark etti. Arkasını döndüğünde, kardeşinin vurulmuş olduğunu gördü.

Henüz belirlenemeyen tabancadan çıkan yorgun merminin kafasına isabet ettiği Gelgil ağır yaralı olarak Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yoğun bakımda tutulan Gelgil bugün yaşamını yitirdi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

MERMİ BEYNİNDE KALMIŞ

Ölen çocuğun babası Celal Gelgil olaya ilişkin, “Seçim günü abisi ile markete gidiyorlar abisi markete giriyor alışverişini yapıyor ardından poşeti Emirhan'a veriyor ve motora biniyorlar tam yolda giderlerken bir bakıyor ki abisi poşet yere düşüyor. Dönüyor, ‘Ne yaptın Emirhan poşeti mi düşürdün' derken kanlar içinde kardeşinin yere yığıldığını görüyor. 5 gün yoğun bakımda kaldı. Beyin kanaması durdurulamadı” diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Ömer Görbüz, olay esnasında hemen bölgeye geldiğini ve çocuğu hastaneye götürdüklerini belirterek “Doktorların Emirhan’ın beyninde kurşun olduğu için kanamayı durduramadıklarını söyledi. Bize 3 gün önce beyin ölümünün gerçekleştiğini ve her şeye hazırlıklı olmamızı söylediler” diye aktardı.