Urfa'da sağanak nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Urfa'da şiddetli olan sağanak yağış nedeniyle ilk ve ortaöğretime bir günlük ara verildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'da şiddetli olan sağanak yağış nedeniyle Çoban Deresi'nin taşması sonucu ulaşım sağlanamayan Şanlıurfa-Viranşehir kara yolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yağış nedeniyle ilk ve ortaöğretimde bir günlük ara verildi.

Akşam saatlerinde meydana gelen taşkın, Mardin'e ulaşımı sağlayan Urfa-Viranşehir kara yolunda ulaşımda aksamalara neden oldu. Urfa ve Viranşehir ilçe çıkışında önlem alan güvenlik güçlerinin, söz konusu yolu kullanmak isteyen araç sürücülerini alternatif yollara yönlendirildi.

ANKA'nın aktardığına göre, karayolları ekiplerinin gerekli çalışmaları tamamlamasının ardından yol kontrollü olarak trafiğe açıldı.

URFA'DA EĞİTİM ARA VERİLDİ

Urfa'da sağanak yağış nedeniyle ilk ve ortaöğretime bir günlük ara verildi. Urfa Valisi Hasan Şıldak, sağanak yağış nedeniyle perşembe günü okulların tatil edildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Şıldak, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle, tüm okullarımızda bulunan kırsal mahallelerimizde 15 Şubat Perşembe günü eğitime bir gün süre verilmiştir. Ayrıca kırsal mahallelerden ilçelerdeki okullarımıza taşınan aralıklar de bir gün izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)