Urfa’da öğretmenler hem depremle hem de işsizlikle mücadelede

Siverek’te ücretli olarak çalışan 22 öğretmen, gerekçe bildirilmeden görevden alındı. Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı Mahmut Binici, işten çıkarmaların deprem zamanı yapılmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Maraş depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Urfa’nın Siverek ilçesinde ücretli olarak çalışan 22 öğretmenin işlerine 17 Şubat’ta son verildi. Gerekçe belirtilmeden görevden alınan öğretmenlerin dokuzu daha sonra göreve tekrar iade edildi.

Depremin etkilerinin sürdüğü ve okulların kapalı olduğu bir dönemde, öğretmenlerin görevlerine son verilmesine Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı Mahmut Binici’den tepki geldi.

Siverek İlçe Milli Eğitim’den bir yetkili de öğretmenlerin atamalarının ara atama olduğunu belirterek “Siverek ilçesinde depremden doğan büyük bir sıkıntı yoktur. Bu yüzden ihtiyaca göre, normal ara atama süreci işledi. Ücretli öğretmenlerimiz, ihtiyaca göre ilerleyen süreçlerde tekrar göreve alınabilirler. Herhangi bir mağduriyet yoktur” dedi.

Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı Mahmut Binici

‘AHLAKEN KUABUL EDİLEBİLİR DEĞİL’

Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı Mahmut Binici, ücretli öğretmenlerin normal koşullarda dahi birçok problem yaşadığını hatırlatarak “Bu insanların işini ne hakla ellerinde alıyorsunuz? Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Hangi mantıkla, hangi gerekçeyle yapılan bir işlemdir bu?” diye sordu.

Binici sözlerini şöyle sürdürdü: “6 Şubat'ta maalesef kötü bir depremle karşı karşıya kaldık. Ardından Siverek ilçemizde çalışan yaklaşık 22 tane meslektaşımız görevden alındı. Şimdi böyle bir durumda Milli Eğitim'in öncelikle yapması gereken ne oldu; öğretmenleri görevden aldı. Öğrenciler okula gelmemeye mi başladı, bir ara atama mı oldu? Ahlaken bile kabul edilebilir değil. Eğitim döneminin ortasında hem de asgari ücretin altında ücret alan bu öğretmenlerimiz, böyle bir dönemde görevden alınıyor. Anlaşılır gibi değil bu durum.”

‘GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN GÖREVDEN ALINDILAR’

Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nün görevden almaya dair bir gerekçe belirtmediğini kaydeden Binici, “Bu anlaşılır gibi değil, hiçbir gerekçe yok. İnsanlar süreci dayanışma ile atlatırken siz nedeni belli olmayan bir şekilde, zaten asgari ücretin altında çalışan öğretmenlerin işini ne hakla ellerinde alıyorsunuz?” diye konuştu.