Urfa’da barınma krizi: ‘Bu bina bize mezar olacak’

Urfa’da ‘hasarsız’ denilen bir binada oturanlar, binanın sallandığını ve her an çökmesinden korktuğunu söyleyerek yeniden tespit yapılmasını istedi.

Sefa Kooperatifi’nde yaşayanlar binada derin çatlaklar olduğunu söyledi.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’da deprem sonrası hasar tespit çalışmaları ekipler tarafından yapılmaya devam ediliyor. Ancak pek çok kişi, çalışmalar sonucu verilen ‘hasarsız’ raporundan şikayetçi. Zira oturdukları binada derin çatlaklar olduğunu söyleyenler, binanın bir artçı sonrası yıkılmasından korktuğunu ifade ediyor.

Karaköprü ilçesi Çankaya Mahallesi Sefa Kooperatifi’nde yaşayan kiracılar da benzer bir durum yaşadıklarını söyledi.

‘DEPREM OLMASA DA SALLANIYORUZ’

Karaköprü ilçesi Çankaya Mahallesi Sefa Kooperatifi’ndeki 20 daireli bir binanın 10 dairesinde yaşayanlar var. Diğerleri yakın çevreye ya da akrabalarının yanına gitmiş. 10 dairenin birinde yaşayan Zeynep K., yaklaşık 7 yıldır aynı evde yaşadığını belirterek deprem sonrası binada oluşan çatlaklar nedeniyle korkuyla hayatlarına devam ettiğini dile getirdi. Urfa’da depremden zarar görmemiş kiralık ev bulmanın oldukça zor olduğunu söyleyerek binada çatlaklar olmasına rağmen mecburen oturmaya devam ettiklerini anlattı.

İbrahim M. de binanın ara ara sallandığını ve korktuklarını belirtti. “Bu bina bize mezar olacak” diye konuşan İbrahim M., ev sahibinin de binaya ‘hasarsız’ raporu verilmesine şaşırdığını şu sözlerle ifade etti: “Ev sahibi aradı, 4 yıl önce tespit yaptırılmış ‘hasarlı’ denilmiş ama yine de kiraya verilmiş. Şimdi o da şaşkın ‘hasarlıydı nasıl hasarsız denildi’ diye. ‘Hasarsız’ denildi diye çoğu kişi evlere girdi ama gümbür gümbür sallanıyoruz. Apartmanda boydan boya çatlaklar var.”

Didem S., binanın içinde artçı deprem olsun ya da olmasın sallandıklarını anlattı: “Vicdanlı ev sahipleri bizleri arayarak ‘evden çıkın’ diye uyarıyor. Depremden korksak da yapacak bir şey yok. Oturmaya devam ediyoruz. Ev arıyoruz ancak kiralık ev bulamıyoruz. Kiralar ateş pahası. Şu an bu bina hasarlı olmasına rağmen 20 dairelik binanın yarısı dolu."

Binada yaşayanlar yeniden hasar tespiti yapılmasını talep etti.

EDİTÖRÜN NOTU: Haberde yer alan isimler, kişilerin isteği üzerine değiştirilmiştir.