Urfa'da atamaya protesto: 'İstismar soruşturmasında adı geçiyor'

Ensar Vakfı’nda 45 çocuğun istismara uğramasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu’nun, Urfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı yurdunda 45 çocuğun istismara uğramasıyla ilgili açılan davada, hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden birisi olan Asım Sultanoğlu’nun, Urfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili Emek ve Demokrasi Platformu, bugün Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

'BURSA VE MARAŞ'A ATANMASINDAN NEDEN VAZGEÇİLDİ?'

Platform üyeleri, istismar soruşturmasında adı geçen Sultanoğlu’nun atamasını protesto etti. Basın açıklamasını platform adına Urfa Tabip Odası Yöneticisi Dr. Kemal Yüksekkaya yaptı. Sultanoğlu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yüksekkaya, “Çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Sultanoğlu’nun Bursa ve Maraş illerine İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına dair haberler de basına düşmüş fakat gelen tepkiler üzerine bu atamalar iptal edilmiştir” dedi.

Yüksekkaya sözlerine şöyle devam etti: “İstismar suçlusu vakıfları savunan ve görevde ağır ihmali bulunan bir kamu görevlisi olan Asım Sultanoğlu’nun böylesi ağır bir suç karşısında hala göreve devam etmesinin hukuki gerekçesi nedir? Daha önce Bursa ve Maraş’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmak istenen Asım Sultanoğlu’nun atamasından neden vazgeçilmiştir? İki ile yapılan atamalar iptal edilmesine rağmen hangi gerekçe ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştır?”

‘İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Atamanın iptal edilmesi gerektiğini belirten Yüksekkaya, “Öğretmen, okul ve derslik sayısının yetersizliği; mevsimlik tarım işçiliği, çocuk işçiliği, anadilde eğitim problemi, mülteci çocukların eğitime katılımı, kız çocuklarının eğitime devam edememesi gibi birçok eğitim probleminin olduğu, merkezi sınavlarda başarısı düşük olan ilimize yapılan atamayı doğru bulmuyoruz ve Urfa Emek ve Demokrasi Platformu olarak derhal iptal edilmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından kısa bir süre oturma eylemi yapan platform üyeleri, müdürlük önüne siyah çelenk bırakarak buradan ayrıldı. Platform üyeleri, atamanın geri çekilmesi için eylemlerini sürdüreceğini de bildirdi.