Urfa'da istismar: 80 yaşındaki şüpheli tutuklandı

Urfa'nın Siverek ilçesinde 80 yaşındaki Hüseyin Çiçek’in, 2 yaşındaki çocuğu istismar ettiğine ilişkin anlar, sosyal medyada paylaşıldı. Bunun üzerine Çiçek, gözaltına alınarak tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Siverek ilçesine bağlı Camikebir Mahallesi’nde bir kahvehane önünde oturan 80 yaşındaki Hüseyin Çiçek’in 2 yaşındaki çocuğu istismar ettiğine ilişkin anlar cep telefonu ile kaydedildi.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla polis, Çiçek’i yakalamak için harekete geçti. Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla Çiçek’i gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çiçek, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı.

AKLİ DENGESİNİN YERİNDE OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Siverek Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "İlçemiz Camikebir Mahallesi'nde meydana gelen ve sosyal medyada yayınlanan çocuğun cinsel istismarı iddiasına ilişkin olarak adli süreç başlatılmış olup, olayın faili H.Ç tutuklanmıştır. Kaymakamlığımızca süreç hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine arz olunur."

Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel ise Urfa Barosu Çocuk Komisyonu’nun konunun takipçisi olacağını belirtti.

Olayın geçtiği mahallede yaşayan Fuat İ. ise Çiçek’in akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin bir raporu olduğunu iddia ederek "Kendisini tanıyoruz, 80 yaşlarında bir amca. Bu kıraathane onlarındır, oğlu işletiyor, aile ona bakıyor, sıkıldığı zaman dışarı çıkıyor. Akli dengesinin olmadığını da biliyoruz, raporu olduğunu da duyduk, yoksa bizler de duruma tepki verirdik" diye konuştu.

 

Etiketler istismar Urfa