Urfa Barosu hedef gösterilen açıklamayı hatırlattı: Yanılmış olmak isterdik

Urfa Barosu, Konya'daki ırkçı katliama ilişkin, 15 baronun önceki saldırılara yönelik yaptığı ortak uyarı metnini paylaşarak "Yanılmış, haksız çıkmış olmak isterdik!" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa Barosu, Konya'nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin evlerinde katledildiği saldırıya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Baronun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 15 baronun ülkenin çeşitli kentlerinde Kürtlere yönelik düzenlenen ırkçı saldırıları kınadığı ortak metin paylaşılarak "Yanılmış, haksız çıkmış olmak isterdik!" denildi.  

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yanılmış, haksız çıkmış olmak isterdik! Saldırılara karşı cezasızlık politikasını bilenler olarak her şeyden önce etkin soruşturma talep ettik. Sırf bu yüzden hedef gösterilmiş olsak da daha fazla can kaybı olmadan cinayet işlenmeden cezasızlık politikasından vazgeçilmelidir." 

YENİ ŞAFAK GAZETESİ BAROLARI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

15 baro, 12 Mayıs'ta yaşanan ve Dedeoğulları ailesine yönelik saldırının da aralarında olduğu ırkçı saldırılara tepki göstermişti. 

Açıklamada, "Kürt kimliği ve Kürtçe diline ilişkin her türlü ırkçı saldırılara zemin hazırlayan ve toplumsal barışı zedeleyen açıklamalardan vazgeçilmesini, saldırılarla ilgili ivedi ve etkin bir şekilde bütün yönleriyle soruşturmanın yürütülmesini talep ediyoruz" denilmişti. 

Yeni Şafak gazetesi 23 Temmuz'da yayınladığı "Kandil'in baronları" başlık haberiyle baroları hedef göstermişti. 

"Ankara, Afyonkarahisar ve Konya’daki olayları çarpıtıp yalan haberler üzerinden kaos hedefleyen HDP ve partiye müzahir STK’larla barolar, aynı provokasyonu geçtiğimiz aylarda da HDP binalarına yapılan saldırılarda denedi" ifadeleri kullanılan haber tepkilere neden olmuştu.(HABER MERKEZİ)