Ürdün, 4 ülkenin katılımıyla Gazze'ye havadan yardım indirdi

Ürdün, Mısır, Singapur, ABD ve Almanya'ya ait uçaklar, Gazze'ye havadan yardım malzemeleri attı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürdün, İsrail saldırıları altındaki Filistin'in Gazze Şeridi'ne Mısır, Singapur, ABD ve Almanya'nın katılımıyla havadan yardım indirme operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.

AA'nın aktardığına göre, Ürdün ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan 7 yardım indirme operasyonu düzenlendiği ifade edildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelere gerçekleştirilen havadan yardım indirme operasyonuna Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait iki C130 uçağı ile ABD'ye ait iki uçak, Mısır ve Almanya'ya ve Singapur'a ait birer uçağın katıldığı aktarıldı.

Birleşmiş Milletler, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırdığı Gazze'de 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

İsrail'in karadan yardım girişini engellemesi nedeniyle ABD, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn son dönemde Gazze Şeridi'ne havadan yardım indirilmesine yönelik ortak operasyonlar gerçekleştiriyor.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim başlayan saldırılarda İsrail, en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 645 Filistinliyi öldürüldü, 73 bin 676 kişiyi de yaralandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)