UNICEF Direktörü Russell, Çavuşoğlu ile görüştü: 'Yıkım her yerde'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve UNICEF İcra Direktörü Russell, Ankara'da bir araya geldi. Russell, 'Türkiye'deki çocukların yıkım, yerinden edilme ve belirsizlik ile karşı karşıya olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, başkent Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla duyurdu.  

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "UNICEF İcra Direktörü, dayanışma ziyareti için Ankara'daydı. Uluslararası toplumun bu zor zamanımızda verdiği desteğe teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

'ÇOCUKLARIN VE AİLELERİN ACİL VE DEVAMLI DESTEĞE İHTİYACI VAR'

Russell da bu görüşmeden bir gün önce 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Maraş'a vardığını sosyal medyadan paylaştığı bir mesajla duyurdu. Russell, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Bugün Kahramanmaraş'a, son depremlerin merkez üssüne vardım. Yıkım her yerde. Binlerce insan geçici barınma merkezlerinde kalıyor. Bu çocuk ve ailelerin acil ve devamlı desteğe ihtiyacı var" diye yazdı.

UNICEF İcra Direktörü, bu mesajın ardından bir mesaj daha paylaşarak "Türkiye'deki çocuklar yıkım, yerinden edilme ve belirsizlik ile karşı karşıya" dedi. Russell, UNICEF Türkiye'nin 'çocukların ve ailelerin acil ihtiyaçlarını karşılama için hayat kurtaran malzemeler sağlamak için ortakları ile birlikte sahada çalıştığı' bilgisini paylaştı. (DIŞ HABERLER)