Umur Birand’dan Akşener açıklaması: Özür dileriz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 1997’de katıldığı 32. Gün programındaki görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili Umur Birand, Akşener'den özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32. Gün programında söylediği "İşini beceremeyen insanları siz taşıyabilir misiniz? O soruyu hiç sormadılar. Ben Kadın Kolları Genel Başkanlığı’mda 8 ayda 45 il gezmişim. Refah Partisi-Anavatan koalisyonunu ben yıktım, kadınlarla yıktım. Ben iyi bir örgütçüyüm. Hedefim teşkilatta yürümekti. Bakanlık da oradan çıktı" sözleri sosyal medyada paylaşılmıştı.

Akşener, partisinin grup toplantısı sonrası görüntülere ilişkin, "Refah-Anavatan koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş… Peki nasıl oluyor da ben Refah-Yol’u yıkıyorum. Ve o arada da Refah-Yol’un İçişleri Bakanı olarak oradayım. Konuşmaya gittiğimiz konu da Susurluk meselesi… Böyle bir zekasızlığın ortaya konmasına hayretler içindeyim" açıklamasında bulunmuştu.

Videonun paylaşılmasının ardından Umur Birand, TELE1’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Eski programları koyarken reklam aralarını çıkarırız. Bu bizim için kutsal. Bizde çalışan genç bir asistan ham görüntüyü Facebook’a koymuş. Facebook’tan yayıldı. Görüntüyü 1 hafta önce yayımlamış. Genel başkandan özür dileriz. Facebook’tan kaldırdık. İlk defa başımıza geldi, yol kazası." (HABER MERKEZİ)