Ümit Zileli: Otelden alınmıştım ama uçaktan alınmaya ilk defa denk geldim

Korkusuz yazarı Ümit Zileli, kitap fuarına katılmak için gittiği İzmir'de, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Ümit Zileli, İzmir'e indiği esnada, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındı. Zileli yaşadıklarını "İlk defa milli oldum. Neden gözaltına alındığımı hala bilmiyorum" sözleriyle anlattı.

Uçakta neden inemediklerini anlamaya çalışırken yanına bir hostesin gelerek, kendisini polislerin beklediğini söylediği anlatan Zileli, kendisini almaya gelen polislerin de hangi sözü ya da yazısı nedeni ile Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturulduğunu bilmediğini anlattı. Zileli kendisine her hangi bir tebligat yapılmadığını da vurguladı.

Halk TV yayınına katılan Zileli gözaltı sürecinde yanında kız arkadaşı ve kızı bulunduğu sırada uçakta yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Çünkü ben çok şey gördüm, hepimiz de gördük. İsmail de görmüştür, Mehmet Tezkan da Hakan Çelenk de ve Uğur ağabey de. Böyle şeyler ile karşılaşmışlardır.

Ama ben ilk defa milli oldum. Uçakta yapıldı hikâye. Otelde görmüştüm, birebir alınmıştım etmiştim ama... Uçaktan alınmaya ilk defa denk geldim. İzmir'deki kitap fuarı için gittim. Yanımda kız arkadaşım ve onun kızı ile birlikte gittik. Uçak indi ama bir türlü dışarı çıkamıyoruz. Niye çıkamıyoruz diye ben de merak ettim, baktım. Sonra kalabalık bir anda dalgalandı, ben 7. sıradaydım. 4. sırada da benim kız arkadaşım ve kızı var. (HABER MERKEZİ)