Uluslararası Yardım Vakfı Başkanı Mustafa Efe'ye umrede gözaltı: Ayağından kelepçelendi

Uluslararası Yardım Vakfı Başkanı Mustafa Efe, umre ziyareti sırasında Suudi polisi tarafından gözaltına alındı. Ayaklarından kelepçelenen Efe, 12 saat sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Yardım Vakfı Başkanı Mustafa Efe, Suudi Arabistan’da umre ziyaretinde gözaltına alındı. Efe, 12 saat süren gözaltı süresinde ayağından kelepçelendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde “Aziz Mahmûd Hüdâyi Camii İmam Hatib-i” olarak görev yapan İmam Mustafa Efe, 2021’de görevden alınmıştı. Efe, daha sonra Uluslararası Yardım Vakfı'nın başkanlığını üstlendi.

Suudi Arabistan’daki umre ziyaretinde Filistin ve Gazze ile ilgili kısa videolar çeken Mustafa Efe, bugün Suudi Arabistan polisi tarafından gözaltına alındı. Ayaklarından da kelepçelenen Efe, 12 saat sonra serbest bırakıldı.

Mustafa Efe ile birlikte umrede olan İsmail Kibir Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, yaşananlara ilişkin şunları söyledi: “Bugün kısa kısa videolar çekiyordu. Filistin ve Gazze hakkında konuşuyordu. Bunun üzerine gözaltına alındı. 12 saat boyunca gözaltında kaldı. Gözaltı boyunca da ayakları kelepçelendi. Şimdi otel odasında dinleniyor. Yarın Türkiye’ye gelecek."

Kibir, Mustafa Efe’nin aktif olarak imamlık yapmadığını, şu anda Uluslararası Yardım Vakfı’nın başkanlığını yürüttüğünü de söyledi.