Uluslararası Kadın Sempozyumu 15-16 Ekim'de İzmir'de

15-16 Ekim tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kadın Sempozyumu'nda farklı coğrafyalardan kadınlar kendi özgün mücadelelerini aktaracak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Mart ayında Türkiye'de kadın teması ile dört şehirde ilk kez gerçekleştirilen Kadın Oyunları Festivali'nin 2021 final etkinliği olan "Uluslararası Kadın Sempozyumu" 15-16 Ekim tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde tarihlerinde Karabağlar Yeşilyurt Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinliğin açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP ve İYİ Parti genel başkan yardımcılarının konuşma yapması bekleniyor.

Ardından gerçekleşecek ilk oturumda CHP Ankara Milletvekili ve PM üyesi Gamze Taşcıer moderatörlüğünde, Hukukçu Nazan Moroğlu, Afganistanlı kadın aktivist Valvala Jalal, İran'lı kadın aktivist Masih Alinejad ve Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu Başkan yardımcısı Başak Ovacık sunum yapacak. Saat 20.00'de yapılacak gün sonu etkinliğinde ise sanatçı Feryal Öney "Kadın Ağzı Şarkılar" adlı konser ile sahne alacak.

FARKLI COĞRAFYALARDAN KADINLAR ÖZGÜN MÜCADELELERİNİ AKTARACAK

Etkinliğin ikinci gününde ise Hukukçu Feyza Altun'un moderatörlüğünde İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Afganistan'ın ilk kadın valisi Habiba Sarabi, Belçika'lı kadın aktivist ve eski senatör Simone Susskind ve Filistin asıllı sanatçı Reem Kelani konuşmacı olarak yer alacak. İkinci günün sonundaki etkinlik ise saat 20.00'de Aysel Yıldırım'ın oynadığı "Bir Kadın Uyanıyor" adlı tiyatro oyunu olacak.

Kadınların hak ve özgürlük mücadelesinin evrenselliğinin vurgulanacağı ve çok farklı coğrafyalardan kadınların kendi özgün mücadelelerini aktaracağı sempozyumda, son günlerde zor günler yaşayan Afganistanlı kadınlar da yer alacak. (DUVAR)