Ulusal güvenlik ekibinden Biden'a 'Kabil'de başka terör saldırıları olabilir' uyarısı

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki ulusal güvenlik ekibinin, ABD Başkanı Biden ve Başkan Yardımcısı Harris'e "Kabil'de başka terör saldırıları olabileceği" uyarısı yaptığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'a, ulusal güvenlik ekibiyle Afganistan konusunu görüştüğü toplantıda 'Kabil' uyarısı yapıldığını duyurdu. 

Psaki yazılı açıklamasında, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de video konferans yoluyla katıldığı görüşmeye ilişkin şunları söyledi: "Ulusal Güvenlik ekibi Biden ve Harris'e Kabil'de başka terör saldırıları olabileceğini ancak Kabil Havalimanında maksimum güvenlik önlemlerini aldıklarını söyledi. 

Tüm tehditlere rağmen Amerikan askerleri tahliye operasyonlarını sürdürüyor. Başkan Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a, ABD'nin askeri varlığı bittikten sonra da üçüncü ülke vatandaşları ve vize sahibi Afganların güvenliğinin sağlanması için uluslararası ortaklar ile diplomatik çabalara devam edilmesi talimatı verdi.

Toplantıda üst düzey kumutanlar da planlanan DEAŞ/Horasan hedefleri konusunda Biden ve Harris'e bilgi verdi. Afganistan misyonunun gelecek birkaç günü, bugüne kadarki en tehlikeli günler olacak." (AA)