Ukrayna'nın 'kara liste'sindeki Rus askeri yetkili öldürüldü

Rusya, Stanislav Rzhitsky isimli askeri yetkilinin ülkenin güneyindeki Krasnodar kentinde sabah koşusu sırasında öldürüldüğünü açıkladı.

Krasnodar denizaltı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus askeri yetkili Stanislav Rzhitsky'nin Rusya'nın güneyindeki Krasnodar şehrinde 10 Temmuz Pazartesi günü uğradığı silahlı saldırı sonucu öldüğü açıklandı.

Reuters'ın aktardığına göre, Karadeniz'de bir denizaltıyı kumanda eden ve savaşın devam ettiği Ukrayna'nın savaş suçlarına ilişkin 'kara listesi'nde bulunan Rzhitsky, dün, sabah koşusu sırasında kimliği bilinmeyen silahlı bir saldırgan tarafından öldürüldü. 

'SUÇUN İŞLENDİĞİ ANI GÖSTEREN TEK BİR GÖRÜNTÜ BULAMADILAR'

Ajansın paylaştığı bilgilere göre, Rzhitsky'nin adresi ve kişisel bilgileri Ukrayna'nın Myrotvorets (Barış yapıcı) isimli internet sitesinde yer almıştı. 'Ukrayna'nın düşmanı' olarak değerlendirilen kişilerin bilgilerinin yer aldığı gayri resmi bir veri tabanı işlevi gören internet sitesi, Rus askeri yetkilinin öldürülmesinin ardından yetkilinin fotoğrafının üzerine kırmızı harflerle "Yok edildi" sözlerini ekledi. 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Gerashchenko, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rzhitsky'nin ölümü sebebiyle Rusya basınının Ukrayna'ya işaret ettiğini yazdı, fakat bu şüphelerin doğruluk payı olup olmadığıyla ilgili bilgi paylaşmadı. Gerashchenko, paylaşımında, "Rus polisi, şimdiye kadar suçun işlendiğini gösteren tek bir güvenlik kamerası görüntüsü bulabilmiş değil. Arama çalışması sürüyor" dedi. 

'KOŞU UYGULAMASI YERİNİN BELİRLENMESİNE SEBEP OLMUŞ OLABİLİR'

Güvenlik servisleri ile bağlantılı olduğu ifade edilen Rus Telegram kanalı Baza, olaya ilişkin paylaşımında, askeri yetkiliyi öldüren kişinin Rzhitsky'nin hareketlerini, rutin koşu güzergahını paylaştığı bir uygulama sayesinde izlemiş olabileceğini yazdı. 

Rusya devlet basını ve savaş blogcuları, Rzhitsky'nin öldürüldüğü şehirde askeri seferberlikten sorumlu ikinci kişi olduğunu ve daha önce Karadeniz'de "Krasnodar" denizaltını kumanda ettiğini aktardı. Basına yansıyan haberlere göre, Rzhitsky, dört kez sırtından ve göğsünden vuruldu ve olay yerinde hayatını kaybetti. 

Rusya topraklarında düzenlenen sabotajları üstlenen Ukrayna yanlısı partizanlara ait bir Telegram kanalı ise Rzhitsky'nin Temmuz 2022'de Ukrayna'nın Vinnytsia şehrinde aralarında 4 yaşındaki bir kız çocuğun da olduğu en az 23 kişinin öldürüldüğü saldırıya katıldığından şüphelenildiğini yazdı. (DIŞ HABERLER)