Ukraynalı oyuncu Oksana Shvets Rus bombardımanında hayatını kaybetti

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken, Ukraynalı oyuncu Oksana Shvets'in Rus bombardımanı sırasında öldürüldüğü açıklandı. Sanatçının camına isabet eden bir roket sonucu öldüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Ukraynalı oyuncu Oksana Shvets'in Rusya ordusunun Kiev’de bombaladığı apartmanda hayatını kaybettiği açıklandı. Sanatçının perşembe sabahı, başkent Kiev’in güneydoğusunda yer alan 16’ncı kattaki dairesinde, uykusu sırasında, yatak odasının penceresini hedef alan bir roket sonucu öldüğü belirtildi.

Ukrayna’nın en seçkin tiyatro oyuncularından biri olan 67 yaşındaki Shvets, geçen ay savaşın başlamasına kadar sahnelerdeydi. Ivan Franko Tiyatro'sundan mezun olan Shvets, 1980 yılından itibaren Kiev Academic Young Theatre'in üyelerinden biriydi. Oyuncu aynı zamanda Ukrayna'nın en prestijli ödüllerinden biri olan ‘Ukrayna'nın Onur Sanatçısı’ ödülüne sahipti. İlk kez Kiev Ulusal Akademik Gençlik Tiyatrosu ile kariyerine başlayan Shvets, aktivist yapısı ve politik tutumuyla da tanınıyordu.

‘BUNA İNANMAK ÇOK ZOR’

NTV'nin haberine göre, dört yıldan fazla bir süredir Shvets ile birlikte sahneye çıkan 66 yaşındaki Anatoly Petrov, tecrübeli oyuncunun ölümünün ardından “Son performansının sonunda selamlarımızı alırken, onunla ilgili son anımın güzel, narin elini tuttuğuna inanmak zor” dedi.