Ukrayna'da tren istasyonu saldırısına AB ve İngiltere'den tepki: Rusya ve Putin'den hesap soracağız

Rusya'nın reddettiği Donetsk'teki tren istasyonuna yapılan füzeli saldırıya ilişkin AB ve İngiltere'den açıklamalar yapıldı. İngiltere Dışişleri Bakanı "Rusya ve Putin'den hesap soracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk kentindeki tren istasyonunun bugün iki füzeyle hedef alınması ve bölgeden tahliye edilen 50 sivilin hayatını kaybetmesinin ardından Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'den Rusya'yı suçlayan açıklamalar yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya ordusunu bölgeyi tahliye eden sivillerin kullandığı tren istasyonunu vurmakla suçladı. Michel, 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin "dehşete düştüğü" yönünde ifadeler kullanırken Rusya'ya yönelik yaptırımların da yolda olduğu mesajı verdi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss da söz konusu saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaparak Rusya'nın savaş suçu işlediğini savundu; "Rusya ve Putin'den hesap soracağız" dedi.

(DIŞ HABERLER)