Ukrayna'da son durum: Lviv'de uçak onarım tesisine hava saldırısı, Donbass'ta 'uçuşa yasak bölge' iddiası

Ukrayna'nın batısındaki Lviv kentinde uçak onarım tesisine hava saldırısı düzenlendi. Donetsk yetkilileri, Rusya'nın Donbass bölgesinde uçuşa yasak bölge oluşturmaya başladığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları dördüncü haftasına girerken ülkenin batısındaki Lviv kentinde bu sabah uçak onarım tesisi hava saldırısıyla hedef alındı. Donetsk yönetimi ise Rusya'nın Donbass'ta "uçuşa yasak bölge oluşturmaya başladığını" ileri sürdü.

Reuters, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu sabah 5:30'da sirenlerin çaldığını, kentin kuzeyinde bir patlama sesi duyulduğunu ancak kent merkezinde durumun sakin olduğu yönünde haber yayınladı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, Ukrayna'da saldırı bölgelerinde açılan 9 insani koridordan sivillerin tahliyesinin devam ettiğini belirtti. 

LVİV'DE UÇAK ONARIM TESİSİNE FÜZE SALDIRISI

Ülkenin batısındaki Lviv kentinde bu sabah patlamalar olduğu aktarıldı. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovy, kentteki bir uçak onarım tesisinin atılan füze sonucu yıkıldığını ve can kaybı olmadığını söyledi. Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada ise söz konusu tesise saldırının, Rusya'nın Karadeniz istikametinden attığı seyir füzeleriyle gerçekleştiği belirtildi. Ukrayna'da yayın yapan 24 televizyon kanalı, bu sabah kentte en az üç patlamanın duyulduğunu belirterek havada duman bulutu oluştuğunu gösteren görüntüler yayınladı.

Sky News muhabiri Lviv kentinde dumanların yükseldiğini gösteren görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı:

MARİUPOL'DA TİYATRO BİNASINA SIĞINANLAR KURTARILDI

Ukrayna'da saldırıların en yoğun yaşandığı kentlerden Mariupol'da önceki gün hava saldırısıyla hedef alınan tiyatro binasının sığınağında mahsur kalan 130 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Mariupol'dan yerel yetkililer, basına yaptığı açıklamada kentteki konutların neredeyse yüzde 80'inin yıkıldığını ve yaklaşık 350 bin kişinin sığınaklarda ve bodrumlarda saklandığını tahmin ettiklerini söyledi. Donetsk yönetiminden yapılan açıklamada ise son 24 saatte kentten 95'i çocuk 425 kişi tahliye edildi.

DONBASS'TA 'UÇUŞA YASAK BÖLGE' İDDİASI

Öte yandan, Rusya'nın Donbass'ta "uçuşa yasak bölge" oluşturmaya başladığı iddia edildi. Donbass bölgesindeki Donetsk yönetiminden Eduard Basurin, Rus televizyon kanalı Rossiya-24'e bugün yaptığı açıklamada "Rusya'nın Donbass bölgesinde hava savunma sistemleriyle birlikte gökyüzünde bir kalkan sistemi oluşturmaya başladığı" iddiasında bulundu. Rus haber ajansı Interfax de Donetsk yetkilisinin iddiasını "Rusya, Donbass üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturuyor" şeklinde yayınladı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler lviv mariupol ukrayna