Ukrayna: Rusya Odesa'ya saldırdı, 3 kişi yaralandı

Ukrayna, Rusya'nın Odesa'ya füze saldırısı düzenlediğini, saldırılarda en az üç kişinin yaralandığını iddia etti. Polonya'da iki Rusya vatandaşı ise Wagner ile bağlantılı olarak gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, Rusya güçlerinin ülkenin güneyindeki liman kenti Odesa'ya iki füze saldırısı düzenlediğini iddia etti. Saldırılarda en az üç kişinin yaralandığı açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Odesa Valisi Oleh Kiper, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Düşmanın Odesa'ya saldırısı sonucu düşen füze parçaları sebebiyle pek çok yangın çıktı. Patlamanın yarattığı dalga sebebiyle binaların camları patladı" ifadelerini kullandı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri de konuya ilişkin açıklama yaparak, Ukrayna'nın hava savunma sistemlerinin Rusya'ya ait 15 insansız hava aracı (İHA) ile sekiz Kalibr tipi denizden fırlatılan füzeyi imha ettiğini ileri sürdü. Açıklamada, bir yurdun ve marketin imha edilen füzelerden düşen parçalar sebebiyle zarar gördüğü bilgisi paylaşıldı. 

ZELENSKİY: RUSYA'NIN KÖTÜLÜĞÜNE ADİL BİR CEVAP

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de son dönemde Kerç Köprüsü'ne yönelik saldırıların, 'Rusya'nın işlediği suçlara yanıt' olduğu açıklamasında bulundu.

AA'nın aktardığına göre, Telegram kanalından paylaştığı görüntüde Rusya ile 2014 yılında uluslararası hukuka aykırı bir şekilde ilhak edilen Kırım'ı birbirine bağlayan köprüye yönelik saldırılara da değinen Zelenskiy, Rusya'nın, Herson bölgesindeki köylere gün içinde saldırılar düzenlediğini, bu saldırılarda çocuklar dahil ölenlerin ve yaralıların olduğunu iddia etti. Zelenskiy ayrıca, ülkesinin Mıkolayiv, Zaporijya, Donbas ve Harkiv bölgelerine de saldırıların Rusya tarafından düzenlendiği iddiasını dile getirdi.

Ukrayna ordusunun bu saldırılara yanıt verdiğini aktaran Zelenskiy, "Askerlerimiz her yerde işgalcilerin terörüne karşılık veriyor. Rusya'nın kötülüğünün adil cevabımızı almadığı gün yok" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Yok edilen her kafir, yanan tüm Rus askeri teçhizatı, ateşe verilen onların karargah ve depoları, Kırım Köprüsü'nde çok anlamlı bir duman, tüm bunlar Rusya'nın işlediği hiçbir suçunu yanıtsız bırakmayacağımızın kanıtıdır. Harkiv'den Herson'a kadar ön cephede sonuç elde eden her askerimiz, Ukrayna için adaleti sağlayabilir."

POLONYA'DA İKİ RUSYA VATANDAŞINA 'WAGNER' GÖZALTISI

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski de Polonya İç Güvenlik Teşkilatı'nın (ABW), polisle birlikte hareket ederek Rusya bağlantılı Wagner paralı askerlerinin propagandasını yaptıkları iddiasıyla iki Rusya vatandaşını gözaltına aldığını açıkladı.

Kaminski, X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformunda ülkenin güvenlik durumuna dair güncel bilgileri paylaştı. Ülkede iç güvenliğin önemine değinen Kaminski, "Polisle birlikte çalışan ABW, Krakow ve Varşova'da Rusya bağlantılı Wagner paralı askerlerinin propaganda materyallerini dağıtan iki Rus vatandaşını tespit etti ve gözaltına aldı" dedi. Bakan Kaminski, bu iki kişinin diğer eylemlerin yanı sıra casuslukla da suçlandığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)