Ukrayna: Rusya Çernigiv'e saldırdı, 7 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın Çernigiv kentine füzelerle saldırı düzenlediğini iddia etti. Saldırıda 6 yaşında bir çocuk dahil en az yedi kişi hayatını kaybetti, 90 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya güçlerinin ülkenin kuzeyindeki Çernigiv kentindeki merkezi bir meydana füze saldırısı düzenlediğini ileri sürdü. Açıklamaya göre, saldırıda aralarında 6 yaşında bir çocuğun da olduğu yedi kişi yaşamını yitirdi.

Reuters haber ajansının bakanlık açıklamasından aktardığına göre, saldırı gerçekleştiğinde insanlar dini bir bayramı kutlamak üzere kiliseye gidiyordu. Açıklamada, aralarında 12 çocuğun da olduğu 90 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Bir Rus füzesi, şehrin tam merkezini, Çernigiv'imizi vurdu. Bir meydan, bir politeknik üniversitesi ve bir tiyatro... Rusya'nın acı ve kayıplarla dolu bir güne çevirdiği sıradan bir gün" dedi.

'DÜNYAYI BİRLEŞTİRMEK İÇİN DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ'

Zelenskiy'nin paylaştığı kısa videoda da bahsi geçen tiyatro binasının ve önündeki araçların hasar aldığı görülüyordu. "Ölü ve yaralılar var. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum" diyen Zelenskiy, olay yerinde tüm servislerin çalıştığını bildirdi. Zelenskiy, Rusya'ya karşı 'dünyayı birleştirmek' için daha fazlasını yapacaklarını kaydetti.

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, saldırıda 11'i çocuk 42 kişinin yaralandığını, beş kişinin öldüğünü duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)