Ukrayna: Donbas'ta Rusya yanlısı ayrılıkçılar 60 kez ateşkes ihlal etti

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbas'ın farklı bölgelerinde son 24 saat içinde Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından 60 ateşkes ihlali kaydettiğini ve bir Ukrayna askerinin yaralandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, son 24 saatte ülkenin doğusundaki Donbas'ın farklı bölgelerinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların 60 kez ateşkes ihlalinde bulunduğunu savundu. Söz konusu ihlaller sonucunda bir Ukrayna askerinin yaralandığı belirtildi. AA'nın aktardığına göre, ihlallerin 43'ünün Minsk Anlaşmaları kapsamında yasaklanmış silahlarla gerçekleştiği ileri sürüldü. 

Öte yandan bugün parlamentoda konuşan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, "İstihbaratımız, Ukrayna için potansiyel bir tehdit oluşturabilecek her hareketi görüyor" diyerek Rusya'yla olası bir çatışmanın tırmanma ihtimalinin 'düşük' olduğunu söyledi. Rusya'nın Ukrayna çevresine yaklaşık 149 bin asker yığdığını söyleyen bakan, önümüzdeki süreçte Moskova'nın daha fazla birliği sınıra konuşlandırmasını beklediklerini dile getirdi. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Ukrayna Rusya Donbas