Ukrayna Dışişleri Bakanı NATO karargahında: Üç şeyi tartışmaya geldim, silahlar, silahlar, silahlar

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba bugün NATO karargahında yapılacak dışişleri bakanları toplantısı öncesi NATO Genel Sekreteri'yle görüştü. Kuleba, NATO ülkelerinden silah talebini yineledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Kuleba, NATO karargahına ziyaretine ilişkin "Üç şeyi tartışmaya geldim, silahlar, silahlar, silahlar" dedi.

Kuleba, NATO heyetiyle görüşmesinden görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladı. Ukrayna Dışişleri Bakanı, NATO müttefiklerini savaş uçakları, ağır hava savunma sistemleri, füzeler ve zırhlı araçlar da dahil olmak üzere Ukrayna'ya daha fazla silah tedarik etmeye çağırdı.

Açıklamalarında, "saldırı ve savunma silahları arasında bir ayrım olmadığını" savunan Kuleba, bu ayrımı yapan herhangi bir ülkenin ise "ikiyüzlü" olduğunu savundu. Kuleba, gazetecilere yaptığı açıklamada "Kulağa tuhaf gelse de bugün silahlar barışın amacına hizmet ediyor” dedi.

(DIŞ HABERLER)