Ukrayna büyükelçiliklerine içinde hayvan gözü olan paketler gönderildi

Ukrayna’nın Avrupa ülkelerindeki büyükelçilik binalarından bazılarına içlerinde hayvan gözleri bulunan paketler iletildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın Avrupa'da bulunan büyükelçiliklerine içlerinde hayvan gözleri bulunan ve kana bulanmış gibi görünen paketler gönderildiği ifade edildi. 

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Facebook'ta yaptığı paylaşımda paketlerin Kiev'in Macaristan, Hollanda, Polonya, Hırvatistan ve İtalya'daki büyükelçiliklerine, Napoli ve Krakow'daki başkonsolosluklara ve Brno'daki konsolosluklara gönderildiğini yazdı.

Nikolenko, “Paketlerin üzerinde kırmızı bir sıvı vardı ve kötü kokuyordu. Paketler üzerinde incelemelerimiz devam ediyor” ifadesini kullandı. Bu paketlerin benzerleri Ukrayna’nın Napoli (İtalya), Krakov (Polonya) ve Brno’daki (Çek Cumhuriyeti) başkonsolosluklarına da gönderildi.

İSPANYA'YA BOMBALI ZARF GÖNDERİLMİŞTİ 

İspanya'da da geçtiğimiz gün farklı adreslere içinde küçük ölçekli patlayıcı madde bulunan zarflar gönderilmişti. İçişleri Bakanlığı, Başbakan Pedro Sanchez'in ofisinin de 24 Kasım'da benzer bir mektup aldığını duyurmuştu. Ukrayna'nın Madrid Büyükelçiliği'ne dün gelen zarfın açılması sonrasında meydana gelen patlamada Büyükelçilik görevlisi bir kişi hafif yaralanmıştı. Zarfta gönderenin belli olmadığı, Ukrayna Büyükelçisi Serhii Pohoreltsev'e hitaben yollandığı açıklanmıştı. Pohoreltsev, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, Rusya'yı kastederek "Saldırgan ülkenin terörist yöntemlerini bildiğimiz için her türlü acil duruma hazırız" demişti. (DIŞ HABERLER)